Nieuwpoort lanceert met Secret Sea Sessions nieuw muzikaal evenement op geheime locaties

Onder meer Portland tekent present voor de Secret Sea Sessions. (© BELGA
Onder meer Portland tekent present voor de Secret Sea Sessions. (© BELGA
Redactie KW

Stad Nieuwpoort pakt deze zomer uit met een gloednieuw muzikaal concept. Onder de naam Secret Sea Sessions worden drie bijzondere muzikale avonden georganiseerd in samenwerking met Dranoeter vzw. Je kent vooraf de veelbelovende line-up maar de locatie verneem je pas de dag van het concert. De ticketverkoop start op dinsdag 1 juni 2021 via www.secretseasessions.be .

Stad Nieuwpoort gaat in zee met Dranoeter vzw, organisator van het bekende Dranouter Festival, om muziek van eigen bodem op verrassende locaties voor te schotelen. Noteer alvast woensdag 14 juli, woensdag 11 augustus en woensdag 25 augustus voor drie muzikale hoogtepunten. Secret Sea Sessions brengt per sessie telkens twee Belgische topartiesten of bands, volledig coronaproof. Voor elke muziekavond zijn er slechts 400 tickets voorzien. Alle optredens zijn live en vinden plaats in openlucht, op een voor alsnog geheime plek in Nieuwpoort.

Burgemeester Geert Vanden Broucke reageert enthousiast: “Met het vernieuwend evenement Secret Sea Sessions willen we een ander publiek aanspreken: dé muziekliefhebber pur sang. We hopen uiteraard dat we op de verschillende muziekavonden een bont publiek mogen verwelkomen dat samen van de muziek en de artiesten zal genieten. De geheime locaties vormen een leuke trigger om aanwezig te zijn.”

Dinsdag ticketverkoop

De eerste sessie op 14 juli 2021 opent met bluesman en manusje van alles Tiny Legs Tim – solo – gevolgd door ‘den admiraal’, songwriter met een hoek af, Admiral Freebee. Op woensdag 11 augustus 2021 staan twee gevestigde waarden klaar voor een tweede sessie: klassebak Eva De Roovere en party animals Fixkes, bekend van de hit Kvraagetaan. Op woensdag 25 augustus 2021 zorgen Meskerem Mees, winnaar van Humo’s Rock Rally 2020 en indierockband Portland voor een krachtige afsluiter.

De ticketverkoop voor de Secret Sea Sessions start op dinsdag 1 juni 2021 om 9 uur. Alle info over ticketverkoop en line-up op www.secretseasessions.be .

Directeur Dranoeter vzw Bavo Vanden Broeck kijkt alvast reikhalzend uit naar het evenement: “Als eventorganisator hebben we het afgelopen jaar voor grote uitdagingen gestaan. Gelukkig konden we rekenen op alternatieve initiatieven zoals Secret Sea Sessions. Daarom hebben wij ook geen seconde getwijfeld om samen met Stad Nieuwpoort dit evenement op poten te zetten. Het toont aan hoe je origineel kunt uitpakken met een concept dat muzikaal top is, de juiste sfeer brengt en volledig volgens de geldende maatregelen verloopt. De geheime locaties maken het des te spannender.”

Ook voor schepen van Toerisme Ann Gheeraert vormen deze Secret Sea Sessions een echte meerwaarde: “Voor ons als Stad is het belangrijk om op regelmatige basis uit te pakken met nieuwe evenementen. Nieuwpoort is immers een bruisende stad waar genieten en plezier maken steeds centraal staan. En dat is nu net de opzet van dit nieuwe muzikale evenement.”

(RED)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.