Nieuwe videoclip van Arno met beelden gedraaid op de Opex in Oostende

De nieuwe videoclip van Arno is gedraaid op de Opex en de Oosteroever. © Danny Willems
Redactie KW

De videoclip bij La Vérité, het nieuwe, postuum verschenen nummer van Arno bestaat uit beelden die gedraaid zijn op de Opex, de wijk in Oostende waar Arno een groot deel van zijn jeugd doorbracht en die zijn naam gaf aan het nieuwe album van de overleden artiest, dat op 30 september uitkomt.

Het liedje was al eerder beschikbaar, maar maandag werd ook de videoclip bij La Vérité uitgebracht. De clip bestaat uit beelden van de Opex en de Oosteroever en werd geregisseerd door Danny Willems, de vaste fotograaf en boezemvriend van Arno.

“Ingebed tussen de haven, de wilde duinen en het hinterland ligt Opex, een woonwijk in het oosten van Oostende”, zo luidt het begeleidende tekstje. “In de straten van Opex, ook wel de ‘Vuurtorenbuurt’ genoemd, liggen de wortels van Arno’s identiteit – hier zijn zijn ouders opgegroeid en hadden zijn grootouders van moederskant een goed te doen volkscafé. Ze noemden het café ‘Bij (op) Lulu’, naar hun oudste dochter, Arno’s moeder. Op een goede dag kon je Arno’s grootvader zien kaarten met zijn vrienden of zijn grootmoeder zien zingen. Wat vroeger een dynamische volkswijk was, verbonden met de haven van Oostende, is nu een rustige wijk geworden. De vele visserijen en lawaaierige scheepswerven zijn verdwenen. Ze zijn vervangen door luxueuze appartementsgebouwen en de vissershaven zal binnenkort worden omgetoverd tot een luxueuze jachthaven.”

Over het nieuwe album van Arno, dat op 30 september verschijnt, schreven we al eerder en dat lees je hier.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.