Nieuwe Spaanse dirigent van Anima Eterna Brugge debuteert in het Concertgebouw

Pablo Heras Casado, de nieuwe dirigent van het Concertgebouw. © Koen Broos
Stefan Vankerkhoven

Anima Eterna Brugge, het huisorkest van het Concertgebouw, heeft een nieuwe dirigent. De Spanjaard Pablo Heras Casado debuteert op zaterdag 17 september in Brugges muziektempel met een uitvoering van de zevende symfonie van Anton Bruckner.

Pablo Heras Casado dirigeert al meer dan twintig jaar wereldwijd zowel moderne als historische orkesten. Zijn samenwerking met het Freiburger Barockorchester leverde enkele veelbesproken opnames op, de voorbije jaren dirigeerde hij vooral in de opera van Madrid. Met Anima Eterna Brugge snijdt hij een zowel voor hemzelf als voor het Brugse orkest een volledig nieuw hoofdstuk aan: de symfonieën van Bruckner uitkleden en weer aankleden met historisch instrumentarium.

Anima Eterna werd in 1987 opgericht door Jos van Immerseel, die het als zeventiger sedert vorig jaar wat rustiger aandoet. Sinds 2021 zetten de muzikanten van dit Brugs orkest hun muzikale zoektocht verder onder leiding van vier verschillende artistieke stemmen: Giovanni Antonini, Pablo Heras Casado, Bart Van Reyn en Midori Seiler. Het maandenlang onderzoek van Pablo Heras Casado met het orkest leidt dit weekend tot een eerste luistermoment in het Concertgebouw.

Info : www.concertgebouw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.