Nieuwe rock- en popband NeverTheHero uit Zwevezele brengt eerste videoclip uit

Op de foto zien we van v.l.n.r. Joeri, Dylan, Lucas en Hanz. (foto Nele)
Op de foto zien we van v.l.n.r. Joeri, Dylan, Lucas en Hanz. (foto Nele)
Redactie KW

Muziekband NeverTheHero nam een allereerste coronaveilige videoclip op. De muzikanten zijn niet aan hun proefstuk toe en willen snel op de planken staan. Door corona kan dit momenteel niet, maar de band zit boordevol toekomstplannen.

NeverTheHero is een vierkoppige band die ontstaan is uit de rock band TrafficjaM. De vier muzikanten kozen voor het rock- en popgenre. Hun muzikaliteit willen ze tonen aan het grote publiek. Vol ongeduld wachten ze op groen licht om te kunnen optreden. Ze namen alvast enkele nummers op én hun eerste coronaveilige videoclip.

Zanger en gitarist Lucas (Luc Blomme) uit Zwevezele licht toe: “Het muzikaal verhaal begint bij de band TrafficjaM. Al van bij het begin was het overduidelijk dat TrafficjaM geen gewone rockband zou worden. Het creëren van onze eigen stijl en geluid was belangrijk en dit met invloeden van pop tot metal, met soms sterke aanwezigheid van elektronica, samples en beats. Zo kwamen wij origineel uit de hoek met stevige karaktervolle rocksongs. Na 15 jaar optreden, met een 250-tal optredens, hebben wij een tijdje geleden besloten om TrafficjaM stop te zetten.”

“We namen ook drie cd’s op. Met drie van de vier leden zijn we onmiddellijk op zoek gegaan naar een andere drummer en dit met het doel om een nieuwe band in het leven te roepen.”

Alternatieve nummers

“Wij wilden meer toegankelijke nummers maken, zeg maar alternatieve pop- en rocknummers met een rauw gitaarwerk, meerstemmige en aanvullende zang, unieke scamples en ritmische creativiteit van drum en basgitaar. Onze nieuwe drummer Dylan heeft een goed gevoel voor de dynamiek en dat hoor je in onze nieuwe nummers, die we samen creëren. Meestal komt er iemand af met een basis van een nieuw nummer. Wij werken dat samen verder uit en onderweg verandert het meestal nogal.”

“Ook later bij de opnames doen we vaak nog aanpassingen. De nieuwe naam voor onze band kwam er door ons muzikaal verleden te overlopen. Wij kwamen tot het besluit dat we alle vier al veel energie in vorige projecten en bands staken, maar dat het grote succes telkens uitbleef. Bassist Hanz kwam met de naam ‘Never the heroes’, maar het werd uiteindelijk ‘NeverTheHero’. Ons eerste nummer Hero beschrijft hoe de ontgoocheling kan omslaan in grote liefde voor de muziek. We hebben een eigen sound en zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. De nummers behandelen allerlei hedendaagse thema’s waar iedereen vroeg of laat mee te maken heeft. ”

Mooie toekomst

Een jaar lang hebben de vier muzikanten aan hun eigen nummers gewerkt en hun volledige set is bijna klaar. NeverTheHero bestaat uit Lucas uit Zwevezele die zang en gitaar voor zijn rekening neemt. Hanz uit Poelkapelle voor bas en zang. Joeri uit Oostende speelt op de keyboards en Dylan uit Ruddervoorde zit achter de drums. “Spijtig dat corona een streep trekt door heel wat moois. Wij willen onze muziek door de luidsprekers horen galmen en hebben een grote drang om op te treden.”

“Ondertussen zijn onze eerste nummers opgenomen. We gingen van start met Hero en tot nu toe kregen we heel goede respons en dat geeft ons energie om door te gaan. De eerste videoclip is een feit en een goede start naar aanloop van een veelbelovende toekomst. Onze eerste song volgt later op cd.”

(NS)

De clip van NeverTheHero is te beluisteren via YouTube. Meer info via neverthehero@proximus.be of 0478 32 20 87.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.