Nieuwe Nederlandstalige versie van Red Zebra-klassieker ‘Living Room’ op komst

Tristan Vandeputte, Sabrine Desaever en Peter Slabbynck.© Ghilain Vermeersch
Tristan Vandeputte, Sabrine Desaever en Peter Slabbynck.© Ghilain Vermeersch
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Zondag 28 februari is het wereldwijd Rare Disease Day ofwel de Zeldzame Ziektendag. Naar aanleiding hiervan maakte Peter Slabbynck, frontman van Red Zebra, bekend dat hij een Nederlandstalige remake van de Belpopklassieker ‘I Can’t Live in a Living Room’ zal maken om aandacht te vragen voor mensen met chronische pijn. De opbrengst van het nummer gaat naar het Fonds Brein Storm dat Sabrine Desaever uit De Panne anderhalf jaar geleden samen met haar zoon oprichtte.

Op zijn zestiende kwam Tristan Vandeputte, de zoon van Sabrine Desaever, thuis met spierpijn. Dat kan iedereen overkomen, maar bij Tristan (24) hield de pijn aan. Na een jaar kreeg hij te horen dat hij aan cervicale dystonie lijdt. Dat is een motorische aandoening die wordt gekenmerkt door spieren in constante kramp en oncontroleerbare repetitieve bewegingen. In het geval van Tristan zorgt dat voor heel wat pijn.

“Aangezien Tristan gitaar speelt, ontstond het idee om de tekst van een bekend nummer aan te passen en zo aandacht te vragen voor mensen met chronische pijn. Uiteindelijk dacht ik, waarom zoeken we een song? We kunnen toch terugvallen op ‘I Can’t Live in a Living Room’?’”, zegt Peter Slabbynck.

Breinstorm Bier

Sabrine Desaever kwam met de zanger van Red Zebra in contact nadat ze hem vroeg om reclame te maken voor het Breinstorm Bier. Deze drank moet het Fonds Brein Storm mee helpen spijzen. Cervicale dystonie wordt immers nog steeds niet erkend als chronische ziekte. “In samenspraak met Tristan en zijn moeder ga ik de komende weken aan een nieuwe, Nederlandstalige, tekst voor ‘Living Room’ werken. Later volgt dan een opname”, schetst Slabbynck.

De Bruggeling, die thans in Everbeek woont, is niet de eerste West-Vlaamse muzikant die zich achter het Fonds Brein Storm schaart. Ook Marino Punk zette zich al voor dit fonds in.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.