https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe editie Kursaal Classics Oostende in teken van James Ensor

Gwendoline Nys, Kateryna Kroshka (Kursaal Oostende), Dirk Brossé en Frank Pauwels zijn blij met het prgramma. (foto JRO) © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Kursaal Oostende is klaar voor een nieuwe reeks klassieke concerten met een nieuwe editie van Kursaal Classics. Zet je schrap voor vier reguliere concerten en een extra concert. Kursaal Classics staat dit jaar in het teken van James Ensor.

Anderhalf jaar kwam in het Oostendse Kursaal geen mens over de vloer, althans niet om een van de vele concerten bij te wonen. Maar daar komt binnenkort verandering in. De cultuursector trekt zich stilaan terug op gang en daar hoort ook een streep klassieke muziek bij. Wat zeggen we: een streep? Deze editie van Kursaal Classics wordt er voor de liefhebber van klassieke muziek, eentje om duimen en vingers bij af te likken.

“De zondagse concerten in het najaar waren voor het Kursaal een traditie geworden”, vertelt Gwendoline Nys, directeur van Kursaal Oostende. “Door corona kwam aan die traditie abrupt een einde. Het belangrijkste is dat de trein terug vertrokken is en hoe. Het nieuwe seizoen van Kursaal Classics belooft een hoogstaande reeks te worden met schitterende spektakels, verfrissende repertoires en muzikale belevingen.”

Kursaal Oostende trok Frank Pauwels aan voor wat de inhoudelijke invulling betreft. De Oostendenaar maakte furore als recensent klassieke muziek bij de grootste kranten van ons land. Daarnaast verdiende hij ook zijn strepen als cultuuradviseur en artistiek verantwoordelijke.

“Het eerste concert is een feestconcert, omdat we gelukkig zijn dat we opnieuw concerten mogen geven”, legt de programmator van Kursaal Classics uit.

à l’Ostendaise

“De toepasselijke naam ‘à l’Ostendaise’ werd niet zomaar gekozen. Wie wil weten wat Tsjaikovski, Mozart, Grieg, Gershwin, Bernstein, Piazolla, Chaplin en de Oostendenaar James Ensor gemeen hebben, komt best op 19 december naar het Kursaal. Dirigent-componist Dirk Brossé brengt er met Prima la Musica een pittig, verrassend en gevarieerd feestprogramma.’

Op 30 januari 2022  staat het tweede concert op het programma. Het Brussels Philharmonic eert daarbij Oostende, stad van James Ensor, waarbij schilderkunst muziek inspireert. Het derde concert is voorzien op 27 maart met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Afgesloten wordt er op 1 mei met het Belgian National Orchestra. Er is ook nog een extra concert op 29 mei met Händel Extravaganza.

De verkoop van losse tickets en abonnementen voor alle concerten samen ging van start op dinsdag 21 september.

Info: www.kursaaloostende.be/kursaalclassics.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.