Nieuwe Balthazar-single voert spanning naar release vijfde album verder op

© Alexander Dhiet
© Alexander Dhiet
Redactie KW

De fanbase van de Kortrijks-Gentse band krijgt met ‘On a Roll’ in navolging van de singles ‘Halway’, ‘Losers’ en You won’t come around’ nog maar eens een teaser van het vijfde Balthazar-album ‘Sands’ dat op vrijdag 26 februari het licht ziet.

Ook ‘On a Roll’ heeft alles van een oorwurm. Het nummer klinkt als vintage Balthazar, maar gaat wel gepaard met een hoogst bizarre videoclip die de band opnam in het NH Hotel in het centrum van Brugge. Frontmannen Maarten Devoldere en Jinte Deprez dwalen door de gangen en stellen hierbij tot hun verbazing vast dat ze met bloederige taferelen af te rekenen krijgen.

Falsetstemmetjes

‘On a Roll’ bevat een vrij onheilspellende tekst. Een fragment: “I am confused to the Bone/I am stuck in a Zone/Oh, but the Night is not meant to make you/Feel all alone.” Het onvermogen van Devoldere om controle te krijgen over de situatie – zelfs een boeket blazers en vrouwelijke vocals baten niet – lijken de verwarring, spijts falsetstemmen, niet te kunnen temperen. Internationale klasse, alwèèr. (svv)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.