Nieuw nummer en videoclip van Bun zijn pakkend eerbetoon aan verongelukte drummer Jelle Tommeleyn

Jelle Tommeleyn staat centraal in de videoclip.© In The Dark Films
Jelle Tommeleyn staat centraal in de videoclip.© In The Dark Films
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

‘As I Sit Down And Watch The Rain’, de nieuwste single van singer-songwriter Bun uit Lichtervelde, is een pakkend eerbetoon geworden aan Jelle Tommeleyn. Ook de videoclip is een garantie op kippenvel. De getalenteerde drummer uit Torhout kwam vijf jaar geleden om het leven bij een ongeval met vluchtmisdrijf.

Bun, het alter ego van Brecht Vanvyaene (30) uit Lichtervelde, lanceerde zijn solocarrière in maart 2020, net voor de eerste lockdown. Een jaar later is hij al aan zijn achtste (!) single toe. ‘As I Sit Down And Watch The Rain’ gaat over Jelle Tommeleyn (24), de beste vriend van Brecht die op 7 februari 2016 omkwam in een ongeval langs de Brugsebaan in Lichtervelde. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf.

“Ik schreef het nummer in Thailand, tijdens een taxirit tussen een prachtig eiland en Bangkok”, zegt Brecht. “Mijn zus was er getrouwd en we beleefden een fantastische tijd met onze beste vrienden en dichtste familie, maar één iemand ontbrak: Jelle. Tijdens de afterparty na het huwelijk hebben we het glas geheven op Jelle. Dat moment inspireerde mij om de eerste zin van het nummer te schrijven: Tonight I raise the bottle for you .”

 © In The Dark Films
© In The Dark Films

Niet alleen het nummer, ook de bijhorende videoclip werd een pakkend eerbetoon aan de veel te jong gestorven Torhoutenaar. Brecht ging ervoor in zee met Luka Galle van In The Dark Films. In de clip zien we hoe Brecht foto’s van Jelle ophangt in de gietende regen. Geen sinecure, want de clip werd opgenomen tijdens de koudegolf in februari.

Wie goed luistert, hoort Jelle Tommeleyn helemaal in het begin van het nummer lachen. ‘As I Sit Down And Watch The Rain’ is vanaf vrijdag beschikbaar op Spotify en andere platforms.

Bekijk de videoclip hier:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.