Nederlandse zangeres covert Brihang

© (Foto WVH)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

De liveversie met Het Zesde Metaal-zanger Wannes Cappelle en de uptempo mash-up met de Compact Disk Dummies kenden we al, maar nu heeft ook de Nederlandse zangeres Meis Steentje van Brihang onder handen genomen. Dat deed ze in de aanloop naar de Lage Landenlijst op Radio 1.

Zaterdag eert Radio 1 opnieuw de Nederlandstalige muziek met hun Lage Landenlijst. De zender vroeg eerder deze week een aantal jonge muzikanten om een nummer te coveren en Meis koos daarbij voor Steentje van rapper Brihang.

Aysha de Groot (27) – kleindochter van Boudewijn – is een van de achtergrondzangeressen van Eefje de Visser. Meis is haar soloproject, waarmee ze eerder dit jaar de debuut-EP Een uitbracht.

In de cover rapt ze niet en ook aan het West-Vlaamse dialect waagde ze zich niet. Ze maakte een gezongen, meer elektronische versie van het nummer, waarbij ze naar eigen zeggen wel de intensiteit van de tekst wou bewaren.

Steentje kwam in 2019 nog op de zesde plek binnen in de lijst, maar donderde vorig jaar uit de top-tien, naar nummer 23. Voor Meis is het ook uitkijken naar hoeveel luisteraars stemden op Avond van haar grootvader. De Lage Landenlijst is sinds 9 uur vanochtend te volgen op Radio 1. Om 18 uur kennen we het podium van dit jaar.

Beluister hier de versie van Meis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier