Neal (18) versiert contract bij label Dimitri Vegas & Like Mike

Neal Huybens kijkt uit naar de release van ‘The One That Got Away’ op 12 november. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Stel je voor: je bent 18 jaar en je versiert een platencontract bij ‘Smash The House’, het label van de wereldbekende dj’s Dimitri Vegas & Like Mike. Het overkomt Oostendenaar Neal Huybens. Op 12 november komt de single ‘The One That Got Away’ uit onder het label. “Naast de single komt ook mijn grote droom uit”, lacht Neal.

De jonge Oostendenaar studeerde af in de richting Kantoor, maar is niet meteen van plan om de job die hij als jonge knul voor ogen had, uit te oefenen. Alles op de muziek. Met die ambitie probeert Huybens zijn carrière tot een hoogtepunt te brengen. Eerder kreeg hij al een contract om het nummer Voyage Voyage uit te brengen onder Sony Denemarken. Maar zijn nieuwe single belooft echt wel een topper te worden en dat onder het label van de gewezen nummer 1-dj’s van de wereld: Dimitri Vegas & Like Mike.

“Ik samplede de stem van Brielle Von Hugel, op haar zestiende halve finalist bij American Idol”, legt Neal uit. “Het nummer moest dienen als opvolger van Voyage, Voyage. Ik dacht eerlijk gezegd niet dat iemand als zij samen met mij muziek zou maken. Daarom gokte ik op twee paarden en vroeg ik aan Lunis, een deep house-artiest uit Frankrijk, om het nummer in te zingen. Alleen ontplofte haar nieuwe versie van Calabria op dat moment op Spotify met vijftig miljoen streams.”

Neal besloot zijn project in de prullenmand te gooien, tot er plots toch groen licht kwam uit de Verenigde Staten. “Ik kreeg een berichtje van Brielle dat haar team mijn track zou reviewen. Enkele weken later kreeg ik een mail met de goedkeuring en het ingezongen nummer in a capella.”

Een nummer hebben: dat is één ding, maar dan moet je dat nummer ook nog uitgebracht zien te krijgen. “Toen we eindelijk beiden tevreden waren met het eindresultaat dacht ik: ik probeer het eens bij den Dimi en Mike.” (lacht) Met succes, want ook daar kreeg de jonge Oostendenaar groen licht. “Mijn nummer The One That Got Away wordt op 12 november gereleast onder hun label. Ik kon mijn oren niet geloven.”

Het gaat de pas volwassen Neal dus voor de wind. Al blijft hij met de voeten op de grond. “Ik kan voorlopig goed leven van mijn muziek”, zegt Neal. “Zal ik er rijk van worden? Neen. Toch niet in deze fase. Maar ik heb ambitie. Mijn volgende stap is om op de festivals te draaien. Het moet een kick geven om mensen te zien dansen en springen op je eigen nummer.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.