Namen van Brugotta David Bowie-tribute bekend

Robin Danneels.
Robin Danneels.
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Na eerdere hommageavonden ter ere van Madonna en Tom Waits programmeert het Cultuurcentrum Brugge op zaterdag 27 maart een tribute -avond opgehangen aan het imposante oeuvre van David Bowie. Op deze avond zullen Brugse artiesten en bands een nummer coveren ere van Bowie, die aanstaande zondag 10 januari vijf jaar geleden overleed in New York. Bowie werd 69 jaar.

Brugotta, een afkorting van Bruges Got Talent, is de noemer waarmee het Cultuurcentrum Brugge plaatselijk talent in de kijker plaatst. Dit gebeurt tijdens de jaarwerking van deze Brugse culturele speler, maar net zo goed op de zogenaamde Brugotta tribute-avonden. Op deze avonden coveren artiesten en bands van Die Scone nummers van muzikale grootheden. In 2018 ging het om Madonna, die dat jaar de kaap van zestig lentes rondde. Het jaar erop stond Tom Waits, die zeventig jaar werd, in de kijker. In 2020 werden de Brugotta-awards uitgereikt. Op deze avond werd het puikje van de Brugse muzikale pop- en rockscène in de bloemetjes gezet.

Dit jaar wordt David Bowie gefêteerd, de muzikale grootheid die zelfs in de nadagen van zijn indrukwekkende muzikale carrière prachtalbums als ‘The Next Day’ en ‘Blackstar’ aan de wereld openbaarde. “Van pop en glamrock over disco en dance en alles ertussen, Bowie maakte het allemaal”, zegt Filip Strobbe, directeur van het Cultuurcentrum Brugge. “Het repertoire van Bowie, die alter ego’s aannam als Ziggy Stardust, Aladdin Sane en The Thin White Duke, blijft even eclectisch als uitgebreid.”

Liefst zeventien acts

Daarom lanceerde het Cultuurcentrum Brugge een tijdlang geleden een oproep aan Brugse artiesten en muzikanten om een song uit Bowies uitgebreide songcatalogus te coveren en die door te sturen naar hen. Een jury boog zich over het binnengekomen materiaal. Vandaag kunnen we – in primeur – de geselecteerde namen van de liefst zeventien acts prijsgeven. Op zaterdag 27 maart brengen zij hun cover live op de planken van de Stadsschouwburg. Zij kregen hierbij muzikale ondersteuning van de Metronoomband onder leiding van Steven Van Havere, de Brugse drummer die nog bij Gorki, Arid en Hoverphonic speelde.

In alfabetische volgorde gaat het om Beta Baker, Les Bienzeureux, BEUK, Cas de Deux, Robin Danneels, Dirty 5, Dollarqueen, Alexander Einfinger, Eszra, Jen(te Neels), Maanbar, N-Carbon, Lucy Ryan, Speechdrops, Steel Orchid feating Frodo Neels, Karen Vanhulle, en We Are Ooh People.

Info: https://www.ccbrugge.be/agenda/1612//Brugotta_Tribute_David_Bowie/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.