Na vier jaar weer Night of the Music in ‘t Zonnerad

De organisatoren van de Koninklijke Fanfare Sint Cecilia Zonnebeke zijn alvast klaar om de toehoorders een unieke ervaring te latern beleven. © ZB
Redactie KW

Na vier jaar organiseert de Koninklijke Fanfare Sint Cecilia uit Zonnebeke haar 7de Night of the Music. Het zal opnieuw een schitterend spektakel worden op 10 december in OC ’t Zonnerad.

Normaliter kunnen de mensen in Zonnebeke om de twee jaar muzikaal genieten van de Night of the Music. Maar door corona werd het nu twee jaar langer wachten. “Het is dus logisch dat heel ons korps enorm blij is om OC ’t Zonnerad opnieuw om te toveren tot een echte muziektempel”, stellen de leden van de werkgroep.

Uitdaging

Die bestaat uit Johan Degryse, Lieven Dejonckheere, Lieven Vandewiele, Kathy Vandewiele, Jan Pauwels, Jeroen Delie, Jimmy Bol en dirigent Dominique Dewulf.

“Het is en blijft een uitdaging, want artiesten live begeleiden met een fanfare is niet evident. Heel wat uurtjes repetitie zijn nodig, maar de gedrevenheid bij onze dirigent en onze muzikanten is groot”, aldus voorzitter Lieven Dejonckheere.

“Tijdens de vorige edities was het publiek laaiend enthousiast en met quasi zekerheid kunnen we zeggen dat dit ook nu het geval zal zijn. Dergelijke productie op poten zetten, is zeker niet goedkoop. Je hebt de artiesten maar ook de belichting en het geluid. Gelukkig konden we de nodige sponsors op de kop tikken die ons initiatief een warm hart toedragen. De Night of the Music is een aaneenschakeling van licht klassieke muziek, pop, schlagers enzovoort. Alle genres muziek komen aan bod.

“Het was hard werken”, stelt dirigent Dominique Dewulf. “Alle nummers werden herschreven in functie van een fanfare. Als fanfare, versterkt met band, nemen we het instrumentale deel voor onze rekening. De 70-koppige fanfare zal het publiek verwennen en verbazen met muzikale hoogstandjes.”

Topartiesten

De vocale inbreng komt van Fine Fleur Chior (24-koppig koor), Nick Beernaert, Heleen Counye, Nico Vantomme en de presentatie is in handen van Jan Vandoolaeghe.

Night of the Music wordt een volle zaal, een ijzersterke mix van pop, klassiek, licht, geluid, het Koninklijk fanfareorkest Sint Cecilia Zonnebeke en diverse topartiesten. (NVZ)

Night of the Music vindt plaats op zaterdag 10 december om 20 uur in OC ’t Zonnerad. Kaarten kosten 20 euro en zijn te verkrijgen via www.night-of-the-music.be of op het secretariaat, via gsm 0478 53 40 19. Of bij de leden van de fanfare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.