Muzikaal duo Boshaard lanceert eerste plaat: “Mix van elektronische muziek en piano”

Redactie KW

Toon Bosschaert (44) uit Izegem en Dominique Vantomme (48) uit Waregem hebben apart al heel wat muzikale watertjes doorzwommen, maar voor hun nieuwe project Boshaard bundelen ze de krachten. Hun titelloze debuutalbum is nu uit en op 28 mei pakken ze uit met een livestream vanuit CC De Schaduw in Ardooie.

De twee heren kruisten elkaar in de wandelgangen van muziekcentrum Track in Kortrijk, waarbij Bosschaerts plan om elektronische muziek en piano te mixen ter sprake kwam. De Izegemnaar verdiende al zijn strepen als DJ, producer, muzikant en docent aan het Kortrijkse Conservatorium, terwijl hij ook actief was in bands al Waar is Ken? en Lt Sprudel.

Waregemnaar Dominique geeft ook les aan datzelfde conservatorium, speelt piano en staat op het podium met Laïs, An Pierlé en Axelle Red. “Ik zat al langer met dit muzikaal project in mijn hoofd en in Dominique heb ik de ideale muzikale partner gevonden”, vertelt Toon.

Op twee dagen tijd plaat gemaakt

“We doken samen de studio in en in twee dagen tijd was de plaat gemaakt. Op ons debuutalbum pakken we uit met een mix van elektronische muziek en piano. Onze inspiratie halen we bij bands als Chemical Brothers, Kiasmos, Mogwaï of Nils Frahm. We beginnen soms klein, maar eindigen vaak met een ‘wall of sound” ”

Zodra het mag willen Toon en Dominique live gaan toeren. “Gewapend met synthesizers, drumcomputers en een piano moet dat een leuke live ervaring opleveren”, vertelt Toon. “Dat kan alle kanten uit gaan, van neoklassiek over clubshows tot een stevige rave. Alles gebeurt live en wordt met behulp van drie camera’s tot een audiovisueel spektakel verweven. We hopen dat er binnenkort versoepelingen aankomen om dit mogelijk te maken.

Wie al eens van de Boshaard-ervaring wil proeven, kan op 28 mei een livestream volgen vanuit CC De Schaduw uit Ardooie. Op 10 juli volgt ook een concert in Izegem onder de vlag van Isotopia. Meer info via www.boshaard.com of via muziekstreamingdiensten als Spotify en Apple Music. De vinylplaat is ook verkrijgbaar via Crate Records in Kortrijk.

(Vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten