Multiculturele happening voor jong en oud op de tweede dag van Quartiers d’O

De Fanfakids uit Brussel zorgden voor een spetterende ambiance op het plein. © foto FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Op de tweede dag van Quartiers d’O, in het kader van Theater Aan Zee, was het Sint-Catharinaplein weer te klein voor het volgeladen feestprogramma, een multiculturele happening voor jong en oud.

Zelfs de residenten van het nabijgelegen Woonzorgcentrum Sint Elisabeth genoten met volle teugen van de vele optredens en creatieve activiteiten voor jong en oud. Astrid Bonte blonk in haar vel bij het zien van zoveel vreugde, gezelligheid en ambiance.

Volgend weekend op Cardijnplein

“Ik ben productiemedewerker van Quartiers d’O en in het kader van TAZ#2021 verzorgen we de activiteiten in de wijken. Dit weekend zijn we actief op het Sint-Catharinaplein, volgend weekend zijn we te vinden op het Cardijnplein (Nieuwe Stad) en het laatste TAZ#2021-weekend wordt georganiseerd op het 8-Urenplein (centrum Oostende)”, vertelt Astrid.

“We zorgen niet alleen voor kinderanimatie, maar ook voor muzikale optredens, een verhalen bakfiets, papieren strandbloemen ontwerpen, circuseiland, circusatelier Woesh en creatieve workshops in samenwerking met Mu’Zee en VUB, waarbij de kinderen een studentenkaart kregen, een stomp raket maken, windmolens bouwen of met een VR-bril aan de slag gaan.”

Plein in lichterlaaie

Op het podium zijn optredens van jonge comedy talenten en jonge zangtalenten. Uit Brussel komen de Fanfakids, een bruisend trommelkorps dat het plein in lichterlaaie zal zetten. De avond wordt vanavond afgesloten met een Bal Populaire en gevarieerde muziek voor alle wijkbewoners.

Het Westerkwartier is een grote wijk met veel kroostrijke gezinnen en talrijke, verschillende culturen. “Mede dankzij de Melody Makers, de overbekende muziekgroep uit de wijk, draait de bar op volle toeren. Een bomvol plein, voor de tweede dag op rij, bewijst dat onze happening, van ‘s middags tot middernacht, een schot in de roos is. Mensen zijn blij dat ze weer samen kunnen feesten, maar we blijven alert voor de coronaregels.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier