MOOD lanceert MOODSWING: cultureel en muzikaal aanbod door jong talent

© (Foto LBR)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De evenementenlocatie MOOD van Lore Orbie en Sander Tant in Reningelst wordt even omgedoopt tot MOODSWING. In samenwerking met REIK biedt MOOD deze maand op 4, 11 en 18 augustus jong talent aan. Samen willen ze een nieuw cultureel en muzikaal aanbod creëren in de streek.

Het voormalige Brouwershuis, op het Reningelstplein in Reningelst, hebben Lore en Sander volledig gerestaureerd. Via MOOD geven Sander en Lore andere mensen de kans om hun ideeën tot stand te laten komen en daarvoor is hun evenementenlocatie in Reningelst de ideale plaats. “Iedereen is welkom met ideeën of vragen om iets te organiseren, maar zelf zetten we ook projecten op poten”, zeggen Lore en Sander.

Deze maand staat onder andere in het teken van MOODSWING. Enkele optredens die een mix van een komedie, theater en muziek zijn. “We willen een nieuw aanbod op cultuur en muzikaal vlak presenteren. Dat doen we in samenwerking met REIK, het nieuwe boekingsbureau van Kobe Chielens en Lieuwe Reynaert. Op deze manier hopen we om mensen te laten kennismaken met nieuwe artiesten en tegelijkertijd geven we jong talent ook een podium”, klinkt het bij Sander. “Er is al een mooi aanbod op vlak van cultuur en muziek, maar soms missen we ons eigen genre een beetje. De meer alternatieve genres komen bij MOODSWING aan bod. Vooral nieuwe bands staan op de affiches, die konden door de coronacrisis nog niet veel optreden. We willen iets aanbieden dat misschien wat te weinig aan bod komt.”

Op woensdagen 4, 11 en 18 augustus wordt MOODSWING georganiseerd. “Het publiek willen we ook laten kennismaken met MOOD. Iedereen is welkom met ideeën of leuke plannen. In de toekomst willen we ook zelf gevarieerde en vernieuwende optredens, themafeesten enzovoort blijven aanbieden.”

De optredens zullen plaatsvinden op de koer van de Kinderbrouwerij, die achter MOOD ligt. “De zomerbar is op ons pand namelijk in onze serre en tuin. Bij regenweer verhuizen de optredens naar de kerk van Reningelst.” Tickets kosten 15 euro voor 1 avond en kan je kopen via de website van MOOD of aan de deur (aan dezelfde prijs). Op woensdag 4 augustus is er om 19 uur Jeff Aedenboom (cafétheater) en om 20.30 uur volgt Omar Dahl (muziek). Afsluiten doet Ozferti (muziek) om 22 uur. Een kaartje voor de optredens van 4 augustus kan je nog enkele aan de deur kopen.

De line-up van 11 augustus is Friends Are Magic om 19 uur, Lupa Gang Gang quartet om 20.30 uur en Radio Fresnel om 22 uur. De laatste MOODSWING is er op 18 augustus met Bastiaan Vandendriessche (cafetheater) om 19 uur, BRIK TU TOK (muziek) om 20.30 uur en Lip Service (muziek) om 22 uur. Voor deze data kan een ticket zowel op de website als aan de deur gekocht worden. Meer informatie over MOOD, MOODSWING en andere evenementen vind je op www.alleskannietsmood.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier