Mini-optredens in Deerlijk

Enkele zangers van het KPZ verzorgden zondagavond een optreden ‘op de zulle’ bij schepen van Cultuur Regine Rooryck.© MV
Enkele zangers van het KPZ verzorgden zondagavond een optreden ‘op de zulle’ bij schepen van Cultuur Regine Rooryck.© MV
Redactie KW

Het werd zondag in deze coronatijden voor vijf muziek- en zanggroepjes en een groepje zangers van het koor KPZ een hele dag van gezellige drukte. Zij verzorgden mini-concertjes ‘op de zulle’. De inwoners konden zo’n concertje reserveren om er in het winterzonnetje coronaproof van te genieten.

Alles werd gehouden in openlucht. Het Koninklijk Parochiaal Zangkoor uit Sint-Lodewijk trotseerde de koude ochtend. Dirigent Wim Vancauwenberghe: “Wij startten om 9 uur en het was toen min 3 graden. Een uurtje later was de zon er voor enkele uren, maar de hele dag bleef de winterwind ons parten spelen. Wij moesten dertien optredens verzorgen. Ook ‘op de zulle’ bij schepen van Cultuur Regine Rooryck in de Keistraat te Sint-Lodewijk.”

Vijf muziekgroepjes, waaronder Et Encore en Zinger (Pieter Deknudt) steunden graag dit initiatief. Een piano werd op een wagen gebracht en bespeeld.

(MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.