“Mensen ontroeren maakt me enorm blij”

Muziek is de grote liefde van Doremi Sofia. © Wilfried Ossieur
Redactie KW

Doremi Sofia is een frisse 49-jarige verschijning, die bij een sociaal huisvestingsbureau werkt. Geef haar een podium en een microfoon en ze ontpopt zich tot een veelzijdige zangeres, die tal van stijlen aankan. “Muziek betekent alles voor mij, het is mijn passie en mijn leven.”

“Ik kan me helemaal vinden in de woorden van John Miles: Music was my first love and it will be my last”, vertelt Sofia. “Van jongs af was ik met muziek bezig. Op mijn tiende begon ik piano te spelen. Ik heb altijd graag gezongen, met mij in de buurt hadden mijn ouders geen radio nodig. Ik zong in een coverband en toen ik 23 jaar was, trok ik vier jaar lang op wereldtournee met Up With People. Samen met 150 jongeren uit 25 landen de wereld rondtrekken: voor mij was dat de universiteit van het leven.”

Twee jaar geleden besliste Sofia om het te proberen als solozangeres, plannen die al gauw gedwarsboomd werden door corona. Maar ze versaagde niet en nu kan ze bogen op een repertoire van 130 nummers.

Optreden in Lauwe

“Als allround live zangeres zing ik covers in heel wat verschillende stijlen: van jazz, chanson en country over pop, rock en golden oldies tot schlagers en ambiancenummers. Ik zing in vijf verschillende talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Thema-optredens zijn mogelijk: een jazzontbijt, een Spaanse avond… Ik hou van interactie met het publiek en speel in op de reacties. Wanneer ik in een woonzorgcentrum optreed en merk hoe ik mensen kan ontroeren met liedjes van vroeger, dan maakt dat me ongelofelijk blij. Ik heb nog nooit in mijn eigen gemeente Lauwe opgetreden, dat zou ik dolgraag doen.”

Doremi Sofia boeken voor feestjes, verjaardagen of events kan via doremisofia@hotmail.com of via 0497/18.08.16. In een promoclip op haar Facebookpagina ‘Doremi Sofia’ brengt ze een staalkaart van haar talent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier