Meneer J. en Meester D. uit Kortemark trappen West-Vlaamse wereldtournee af

Jeffrey Dael en Dries Uyttenhove, alias Meneer J. en Meester D., trappen op 20 juni hun nieuwe West-Vlaamse wereldtournee 'Zonder veel voorbereiding' af. (foto LTK)
Jeffrey Dael en Dries Uyttenhove, alias Meneer J. en Meester D., trappen op 20 juni hun nieuwe West-Vlaamse wereldtournee 'Zonder veel voorbereiding' af. (foto LTK)
Redactie KW

Meneer J. en Meester D., de muzikale alter ego’s van Jeffrey Dael en Dries Uyttenhove, zijn vastberaden om binnenkort – nog maar eens – hun West-Vlaamse wereldtournee te hervatten.

Wat begon ergens in mei vorig jaar als muzikaal entertainment voor al wie in z’n kot moest blijven, is geresulteerd in een humoristisch muzikaal volavondprogramma, onder de naam ‘Zonder veel voorbereiding 3.0’. “We speelden vorige zomer slechts een handvol voorstellingen”, beginnen Jeffrey Dael (48) en Dries Uyttenhove (44) hun verhaal. Ze staan allebei in het onderwijs, vandaar de naam Meneer J. en Meester D. Ze leerden elkaar jaren geleden kennen als collega-muzikanten en in het amateurtheater.

Op Dranouter

“We hadden het geluk in juli te mogen spelen op Dranouter, maar kort daarna werd alles geannuleerd door de tweede coronagolf die eraan kwam. Omdat ons programma opgebouwd is rond de actualiteit voor, tijdens en na corona, moesten de teksten heel vaak aangepast worden, vandaar dat we al aan de 3.0-versie zitten. Onze voorstelling is dus al meer aangepast dan gespeeld. Nu we min of meer hoopvol mogen uitkijken naar de toekomst, denken we ook weer aan optreden. We zijn heel content dat we onze première van ‘Zonder veel voorbereiding 3.0’ op zondag 20 juni kunnen spelen in café ‘t Oud Cortemarck in de Pastoor Blanckestraat in Kortemark.”

“Hopelijk zijn de weergoden ons welgezind, want het is buiten te doen, weliswaar overdekt. In onze voorstelling brengen we een komisch en muzikaal overzicht van wat er het laatste anderhalf jaar in de wereld gebeurde. Niet alleen covid-19, ook heel wat andere zaken passeren de revue. We willen ons dan ook in de toekomst verder toespitsen op de actualiteit, met een knipoog.”

Geike Arnaert

“Zo maakten we net voor de finale van Eurosong een muzikale ode aan Geike Arnaert en we nodigen haar uit om eens in onze living te komen zingen. Niet alleen omdat livienk een sappig woord is, maar ook omdat we Geike wel weten te appreciëren. Het lied is in het dialect, maar ook buiten de provincie kunnen we optreden, want onze voorstelling is tweetalig: dialect en AN. Onze voorstelling omvat heel wat live muziek, afgewisseld met grappige dialogen en verhalen. Humor blijft in deze tijden, naast een hopelijk goed werkend vaccin, nog steeds het beste medicijn”, besluit het muzikale duo.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier