Meezingevenement Kuurne Balkt gaat voor supereditie

Daan Frère, Johan Schietgat, Eddy Lafaut en Gilbert Defoort van Kuurne Balkt. (foto BRU) © BRU
Redactie KW

Kuurne Balkt, het gratis meezingevenement op het grote grasveld onder de klokkentoren van de Sint-Pieterskerk, is dit jaar toe aan haar vierde editie. Jaar na jaar ziet de organisatie gestaag het aantal toeschouwers stijgen. “Wij mikken daarom dit jaar op zo’n 1000 toeschouwers!”, klinkt het enthousiast.

De voorbereidingen voor de vierde editie van Kuurne Balkt zijn zo goed als achter de rug. Voor de organisatie is het nu verder ongeduldig afwachten tot 14 augustus en hopen dat de weergoden hen gunstig gezind zijn. “De unieke locatie en sfeer zorgden de afgelopen drie edities steeds voor een onvergetelijk evenement, waarbij alle aanwezigen steeds luidkeels konden meezingen op gekende hits, samen met familie, vrienden, kennissen en buren”, vertelt Johan Schietgat, een van de bezielers van Kuurne Balkt.

“Afgelopen jaar dienden we echter afscheid te nemen van Bernard de Koning, een van onze belangrijkste medewerkers van het event. Om Bernard te herdenken voorzien wij dan ook komende editie een eerbetoon aan hem. Daarnaast openen we Kuurne Balkt met twee liedjes van Soupapke en drie dj-sets van elk tien minuten, gebracht door ’t Molentje, Sybe en Gilbert Defoort. Zij moeten er voor zorgen dat de sfeer op het plein naast de St.-Pieterskerk een hoogtepunt zal bereiken! Uiteraard mogen daar zeker Clouseau, Margriet, Willy Sommers en André Hazes niet op ontbreken. Als geheugensteuntje voor wie songteksten niet uit het hoofd kent, wordt op het terrein een grote videowall geplaatst waarop alle songteksten worden geprojecteerd. Daarnaast wordt elk nummer muzikaal ondersteund door het Kuurne Balkt-koor en enkele special acts.”

Kuurne Balkt vindt plaats op zondag 14 augustus en gaat van start om 19.30 uur. Het evenement bijwonen is volledig gratis en wie reeds over een drankkaart van de vorige Orde van de Ezel-evenementen beschikt kan die tijdens Kuurne Balkt verder gebruiken. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.