McBee’s Brewery trapt in Zaal 7 tijdelijke comeback af

McBee’s Brewery keert tijdelijk terug in nagenoeg ongewijzigde bezetting. © gf
Redactie KW

De aanloop naar hun tijdelijke comeback zal door de coronaperikelen langer hebben geduurd dan hun terugkeer op de streekpodia zelf, maar vanaf zondag 31 oktober is het weer een klein jaar genieten geblazen van de folkklanken van McBee’s Brewery. De aftrap wordt gegeven in Zaal 7 van De Ponte.

Stijn De Rammelaere van Zaal 7 doopte het event in samenspraak met McBee’s Brewery toepasselijk ‘Back to the Brewery’, waar ook Ponykamp op de affiche staat. Eigenlijk had de tijdelijke comeback van de Tieltse folkband er al een aantal maanden moeten opzitten. “Onze eerste optredens na een afwezigheid van tien jaar stonden gepland rond Saint Patrick’s Day ofte 17 maart 2020”, zegt zanger Tony Lambrecht. “We gaven het officieuze startschot met een klein concertje bij de persvoorstelling van de Tieltse Feesten, waar we in de zomer ook op de planken zouden staan.”

Helaas deed het coronavirus die plannen helemaal in duigen vallen. “Toegegeven: er was de voorbije maanden twijfel of we wel moesten blijven doorgaan met onze comebackplannen, want we zijn intussen beu gerepeteerd. Maar na al het geleverde werk en de vele beloftes van organisatoren dat we ook na corona welkom zouden blijven, trokken ons over de streep”, klinkt het nog.

McBee’s Brewery treedt op in de bijna volledig dezelfde bezetting als bij het voorlopig laatste officiële optreden tijdens de Europafeesten van 2010. “Alleen onze gitarist Kristof Van Dewiele is nieuw.”

Ook op Wakken Smelt

De fans en andere folkliefhebbers zijn volgende zondag 31 oktober vanaf 20 uur welkom in Zaal 7 van sporthal De Ponte, waar McBee’s Brewery vanaf 21.45 uur het beste van zichzelf geeft. Kaarten kosten 5 euro en zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de ingang. “Momenteel staat een twaalftal optredens op onze agenda”, geeft Tony Lambrecht nog mee. “Op 6 november zijn we te gast op Wakken Smelt, het weekend na Saint Patrick’s Day 2022 spelen we in Aalter, Harelbeke en Knokke, zoals al gepland was in 2020. Het weekend ervoor warmen we in eigen Tielt op in De Nachtwacht, onze stamkroeg.”

Tieltse Feesten 2022?

De tijdelijke comeback van de folkgroep wordt onherroepelijk afgesloten op vrijdag 30 september 2022 in de Bandcave. Als het stadsbestuur zich aan z’n voornemen houdt om de affiche 2020 van de Tieltse Feesten te kopiëren naar dit jaar, mag McBee’s Brewery na elf jaar afwezigheid ook nog eens de Markt in vuur en vlam zetten. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier