https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Marialopenaar Ricardo Vervenne brengt als Henry Nery eerste album uit

© (Foto WME)
Redactie KW

De eerste solo-cd Hidden Obstacles wordt komende donderdag 7 oktober voorgesteld in Theater Malpertuis in Tielt. Ricardo Vervenne (19) uit Marialoop maakte zijn eerste album helemaal zelf, van het schrijven van de songs, het inspelen van de muziek en inzingen van de songs tot het mixen van alle tracks.

“Het is mijn project geweest tijdens de afgelopen coronaperiode”, vertelt Ricardo hier zelf over. Hij studeert in Brussel aan het RITCS en droomt ervan filmregisseur te worden. Maar ook muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven. “Ik speel al heel lang piano en liet me voor mijn eigen muziek vooral inspireren door de rock- en popmuziek uit de jaren 60 en 70”, vertelt de singer-songwriter. Het resultaat zijn 17 songs, die samen het verhaal van Ricardo’s jeugd vertellen.

“Het is een echt conceptalbum, de liedjes vloeien in elkaar over en voelen aan als één geheel. Ik schrijf graag over persoonlijke dingen en hou ervan om verhalen te vertellen met muziek.” Ricardo ontleende zijn artiestennaam Henry Nery trouwens ook aan zijn eigen verleden, want Henry was de voornaam van zijn ene grootvader en Nery de familienaam van zijn andere grootvader. “De naam voelt bovendien internationaal aan.”

Op donderdag 7 oktober wordt het album Hidden Obstacles gelanceerd voor het publiek, voor de gelegenheid met enkel piano en zang. Tickets kosten 10 euro en kan je bestellen via 0496/28 08 85. In de loop van de maand verschijnen de tracks ook als digipack cd en op streamingplatformen. (LDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.