Luc Geuvens is een muzikale duizendpoot uit Leffinge: “Graag op Paulusfeesten”

Luc Geuvens startte zijn eerste bandje toen hij amper 17 jaar was. (foto LC)
Paul Bruneel

De naam Luc Geuvens (57) duikt heel regelmatig op in het muziekwereldje. Hij heeft er dan ook al een rijkgevulde loopbaan als gitarist opzitten. Minder bekend is dat deze rasmuzikant in Leffinge woont. Wij zochten hem op en snuisterden niet enkel in zijn muzikale verleden, maar kwamen ook heel wat te weten over zijn toekomstplannen.

“Mijn eerste gitaarlessen kreeg ik van een leider toen ik lid was van de Chiro Sint-Jan in Oostende”, zegt Luc Geuvens. “Ik had toen al interesse in muziek en vooral de gitaar en hij leerde mij mijn eerste akkoorden op gitaar. Ik had de smaak te pakken en uiteraard wilde ik een eigen gitaar om mij verder te bekwamen.”

Luc had meteen een leuke passie te pakken en toen hij 17 werd, was zijn eerste bandje een feit. Samen met enkele andere Chiroleden vormde hij een groepje. Veel verder dan het begeleiden van kampvuurliedjes kwamen ze niet, maar voor Luc was dit echt wel een leuke bezigheid en van toen af beheerste muziek een deel van zijn leven.

Van blues naar pop

Na zijn huwelijk verdween zijn gitaar een beetje in de achtergrond. “Af en toe haalde ik de gitaar nog wel eens boven, tot ik in 1997 de vraag kreeg van enkele vrienden om als gitarist mee te spelen in hun band Domojev. Ik heb er eigenlijk niet lang moeten over nadenken en voor ik het wist stond ik op een podium. Het deed deugd om opnieuw echt gitaar te kunnen spelen en we kenden heel wat bijval zodat we toen zelfs op het podium van De Zwerver in eigen Leffinge belandden.

Bij Domojev werd vooral bluesmuziek gespeeld, maar mijn voorkeur ging vooral naar pop/rockmuziek en dat was ook een van de redenen waarom ik samen met de drummer van Domojev in 2004 een coverband oprichtte. De bezetting van onze groep Joint Venture wisselde heel vaak. Na verloop van tijd brachten we eigen nummers van leadzanger Johan Degrieck en de naam van de band veranderde naar The Ghost and you. Met deze groep traden we ook op tijdens de Paulusfeesten in 2016”, geeft Luc mee.

Duoproject

The Ghost and you bleef bestaan, maar samen met Jeroen Degrieck startte Luc in 2009 met Drawing Pins en ook hiermee traden ze op tijdens de Paulusfeesten. Nu is Luc volop in de weer met Memory Lane, een duoproject met zangeres Lisa Okoh, een zangeres met een wondermooie stem en vol enthousiasme op het podium.

“Wij brengen de betere pophits aller tijden in een akoestisch jasje en we mikken vooral op huwelijken, recepties en privéfeesten, maar staan uiteraard open voor alle soort optredens. We hopen dat we met Memory Lane ook het podium halen van de Paulusfeesten.”

Druk programma

Luc is de komende weken te zien met Memory Lane op 10 december in café Vogelzang in Oostkamp om 20 uur en op 2 januari in de Almhut in Nieuwpoort-bad. Met Drawing Pins treedt hij op 17 december om 19 uur op tijdens Leffingelicht en op 18 december in restaurant Brass Pinard in Koekelare om 21 uur. Op 29 december is hij samen met Arrow om 19 uur te zien in de Almhut in Nieuwpoort-bad.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier