https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Louise Sans uit Roeselare te horen op nieuwe single van Dennis Cartier

Louise bracht de single al enkele keren live samen met Dennis Cartier. (gf)
Thomas Dubois

DJ Dennis Cartier heeft samen met Louise Sans de single ‘Take Me There’ uitgebracht. Voor Louise is het de eerste keer dat ze als zangeres te horen is, ze stond ook in voor de tekst. Een ervaring die naar meer smaakt. “Het zou fijn zijn om te groeien als zangeres en verdere stappen te zetten”, vertelt Louise.

DJ Dennis Cartier uit Ardooie kennen we al een hele tijd, hij speelde de afgelopen jaren al tal van festivals plat en heeft al heel wat releases op zijn naam staan. Voor zijn nieuwe single ‘Take Me There’ doet hij een beroep op Louise Sans (26) uit Roeselare. “Dennis en ik kennen elkaar al heel lang”, begint Louise te vertellen. “We zijn goede vrienden, maar een samenwerking zat er nog niet echt in. Logisch, want tot voor kort beperkte ik het zingen letterlijk tot de vele autoritten richting Brussel voor het werk. Toen corona toesloeg moest ik ook vooral van thuis uit werken, bovendien vielen alle bezigheden weg, waardoor ik flink wat tijd over had. Ik besloot om me wat te verdiepen in de muziek en begon te experimenteren. Zo heb ik een cover opgenomen van ‘One Dance’ van Drake en die vervolgens naar Dennis doorgestuurd om zijn mening te horen.”

“Ik zing over mijn vriend die ik al anderhalf jaar moet missen”

“Dat bleek heel positief, hij vond dat ik erg mooi kon zingen en stelde voor om iets samen te doen. Hij bezorgde mij muziek en bedoeling was dat ik daar een tekst voor zou schrijven én inzingen”, gaat Louise verder. “Dat bleek erg vlot te gaan. De sound deed me denken aan Miami. Na mijn studies economie ben ik voor vier maanden naar daar getrokken om er in de filmindustrie aan de slag te gaan. Als een soort beloning omdat ik mijn studies succesvol afgewerkt had. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door film en Amerika is het walhalla van die industrie. Ik had het geluk om er een stage te kunnen volgen.”

(gf)
(gf)

“Na een week heb ik er mijn vriend leren kennen, ondertussen zijn we 3,5 jaar samen, en hij was ook de inspiratie voor de tekst. Ik heb hem niet meer gezien sinds 6 januari 2020. Normaal trek ik verschillende keren per jaar naar daar om samen te zijn, maar door de hele coronasituatie is dat onmogelijk. Ik vertel over hoe ik hem mis en wou dat hij bij mij was, hoe ik uitkijk naar het moment dat we opnieuw samen zijn!”, vertelt Louise die momenteel aan de slag is als auditor bij Deloitte.

Zanglessen

“Ik ben heel tevreden over het eindresultaat. De eerste keren was het wat wennen om mezelf te horen, maar ik ben heel blij met wat het is geworden”, lacht ze. “We hebben de single al enkele keren live gebracht toen Dennis moest draaien. Dat ging gepaard met heel wat stress, ik ben het niet gewoon om voor mensen te moeten zingen, maar het was wel erg leuk en smaakt naar meer. Ik wil mijn zingen nog verbeteren en ben van plan om professionele zanglessen te nemen. Niet dat het onmiddellijk mijn ambitie is om professionele zangeres te worden, maar wie weet als nieuwe hobby? Ik wil daarbij mijn eigen unieke sound creëren waarbij ik me probeer te differentiëren van andere zangeressen. Al laat ik me wel inspireren door Rihanna, mijn grote voorbeeld!”

Beluister ‘Take Me There’ nu op het Spotify-kanaal van Dennis Cartier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.