Louis Flion lanceert nieuwe single met Koen Crucke

Koen Crucke en Louis Flion stellen ‘Helemaal koekoek’ voor. (foto PADI)©FODI
Koen Crucke en Louis Flion stellen ‘Helemaal koekoek’ voor. (foto PADI)©FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op vrijdagmorgen 21 mei brengt Louis Flion zijn nieuwe single ‘Helemaal koekoek’ uit. Het is een duet met niemand minder dan Koen ‘Alberto’ Crucke uit De Haan.

Louis (23) woont al zijn hele leven in Zedelgem, maar buiten de dorpskern is hij vooral bekend als fulltime party animal . In de voorbije twee jaar kwamen er al diverse bekende feestsongs uit: ‘Pief Poef Paf’, ‘Vol met alcohol’, ‘Jodelkampioen’ en ‘Knalgele speedo’. Vanaf nu mag hij nog één feestnummer ‘Helemaal koekoek’ aan zijn palmares toevoegen. “Het is alweer een feestnummer met een gemakkelijke melodie. Iedereen zal het dus heel vlug kunnen meezingen”, stipt Louis aan.

Perfectionist

Louis besloot voor één keer zijn nieuwe song niet alleen in te zingen. Als grote fan van ‘Alberto’ informeerde hij of Koen Crucke het zag zitten om mee te werken aan dit nieuwe muzikale project. “Vorig jaar tijdens de zomerperiode spraken we met Koen en zijn man Jan af. Mijn manager Jo De Clercq en ik legden ons project uit. Koen zag het direct zitten om samen te werken. Vorig jaar zongen we de single nog in, maar door corona konden we geen clip opnemen en dus moesten we de opnames uitstellen. We kunnen nu al weer wat van onze vrijheid genieten, zodat dit het ideale moment is om met ons nieuw feestnummer uit te pakken”, vertelt Louis, die al van jongs af fan is van Koen Crucke. “Ik ken Koen als ‘Alberto’ in Samson & Gert, maar ook als ‘Madame Zaza’. Koen heeft een palmares om U tegen te zeggen. Ik ben heel vereerd dat hij onmiddellijk inging op onze vraag tot samenwerking.”

Koen knikt en vult aan: “Louis en ik volgen elkaar al lange tijd via onder andere Instagram. Ik leerde Louis ook kennen als een perfectionist. Toen ik hem bezig zag tijdens de clipopname, zag ik daar de kleine Koen Crucke in die ook een perfectionist was en nog altijd is. Dit nieuwe liedje zal een feesthit worden in discotheken, schlagerfestivals en cafés.”

(PD)

‘Helemaal koekoek’ is te downloaden en te beluisteren via de grote streamingplatformen. De clip is te zien via YouTube.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier