Liefdesliederen met Chansons d’Amour in Kruiskerke

Fran Vancoillie volgt momenteel de artistieke master harp aan de LUCA School of Arts. © gf
Redactie KW

Wie van heerlijke romantische muziek wil genieten, moet op zaterdag 27 november afzakken naar de kerk van Kruiskerke. Heleen Goeminne en Fran Vancoillie trakteren je er op de mooiste liefdesliederen uit de 19de en 20ste eeuw met ‘Chansons d’Amour’.

Sopraan Heleen Goeminne en harpiste Fran Vancoillie brengen zaterdag samen het recital ‘Chansons d’Amour’. Allebei hebben ze roots in het Tieltse, maar trokken ze voor hun studies naar LUCA School of Arts. “Daar behaalde ik een bachelor muziekpedagogie en een master klassieke zang”, vertelt Heleen. “Opera is mijn passie. Dit jaar nog vertolkte ik de rol van Euridice in de opera ‘Orfeo ed Euridice’ van Gluck.” Ze won doorheen haar carrière ook al verschillende prijzen.

Fran volgt momenteel de artistieke master harp aan de LUCA School of Arts. Als harpiste speelde ze mee met verschillende orkesten. Ze combineert haar muzikale studies met taal-en letterkunde aan de universiteit van Leuven.

Heleen Goeminne won doorheen haar carrière ook al verschillende prijzen.
Heleen Goeminne won doorheen haar carrière ook al verschillende prijzen. © gf

“Voor ‘Chansons d’Amour’ hebben we een liedrecital samengesteld uit 19de en 20ste eeuwse Franse composities”, geeft Heleen mee. “We nemen onze luisteraars mee op het pad der liefde, een weg die niet altijd volgens plan verloopt, een weg die niet altijd rozengeur en maneschijn is, die gepaard gaat met gelukzalige momenten, intense gevoelens en hartverscheurende keuzes. Er zal werk gebracht worden van onder meer Victor Hugo, Paul Bourget en Sully Prudhomme, op muziek gezet door Fauré, Hahn, Debussy, Poulenc…

Praktisch

Het concert vindt plaats op zaterdag 27 november om 20 uur in de kerk van Kruiskerke. Tickets kosten 15 euro, 8 euro voor jongeren, gratis voor -12 jaar. Kaarten reserveren kan via 0486 97 39 64 of via info@representvocal.be. (LDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.