https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Leerkracht Wim Pauwels brengt album ‘Oprecht dankbaar’ uit: “Uit liefde voor Nederlandse muziek”

De muziek van leerkracht Wim Pauwels is te beluisteren op Spotify. (gf)
De muziek van leerkracht Wim Pauwels is te beluisteren op Spotify. (gf)
Redactie KW

Leerkracht Wim Pauwels uit Wervik brengt onder het pseudoniem Widerik het mini-album ‘Oprecht dankbaar’ met vijf Nederlandstalige nummers uit. “Vooral nu met corona kan het uiten van dankbaarheid zeker heel wat mensen een hart onder de riem steken”, vertelt Wim.

Wim Pauwels (56) geeft les aan het vierde leerjaar van basisschool Futura in de Hellestraat in Wervik en is een muzikale duizendpoot. Als auteur, componist en muzikant heeft hij reeds heel wat waters door zwommen. Als Meester P. schreef hij in 2019 met ‘Drop je Dopje!’ het campagnelied voor de Nationale Dopjesweek van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. In de periode van de klimaatmarsen kwam hij dan met vier nieuwe nummers op het album Milieudju Stop! “Naast mijn passie voor het schrijven en opnemen van zowel Engelstalige projecten als muziek voor kinderen heb ik ook een liefde voor het betere Nederlandstalige lied”, zegt Wim. ‘Oprecht dankbaar” is daar een mooi gevolg van. Naast een eigen muzikaal karakter herbergt elke song ook een mooi verhaal en/of een zeer actuele boodschap.”

Het is de eerste keer dat Wim Pauwels als Widerik naar buiten komt. “Dat is één van de pseudoniemen van Wim Frederik H. Pauwels”, legt hij uit. “Ik zocht een naam die goed klonk.”

Mix van stijlen

Voor Wim is zijn Nederlandstalige mini-album iets wat hij nog nooit gedaan had. “Ik ben tot nog toe bezig geweest met verschillende genres, een mix van alle stijlen.”

Het album ‘oprecht dankbaar’ bevat vijf nummers: Dankbaar, Heimwee, Help Me!, Mega Cool! en Tango. Wim schreef alle nummers zelf. “Op piano in het tweede nummer na, speel ik ook alle instrumenten”, vertelt Widerik. De vrouwelijke stem is van Bo Demey, die destijds tevens meezong op de single ‘Grooving with Mon’ van mijn zoon. De gesproken stem op het einde van ‘Tango’ is van mijn dochter Silje.”

“Dankbaar is het meest hitgevoelig nummer en ligt in de lijn van Porselein door wijlen Yasmine”, vertelt Widerik. “Een paar jaar geleden ben ik heel ziek geweest en kroop door het oog van de naald. Dat nummer heb ik geschreven uit dankbaarheid naar de medische wereld en de wetenschap. Ik kijk daar enorm naar op.”

Heimwee is een zeer ingetogen nummer en ligt in de lijn van Amsterdam door de enkele weken geleden overleden Kris De Bruyne. Iedereen heeft heimwee naar vroeger toen er nog geen corona was.”

Help Me! Is een weemoedig nummer met invloeden van blues en jazz. “Hier en daar valt er ook van een scheurende gitaar te genieten”, grijnst Wim. “Er is nood aan psychologische hulp. Vooral bij de jongeren. Ik ken veel mensen die in de put zitten en hulp nodig hebben.”

Aandacht voor de zorg

Mega Cool! Is een vrolijk popnummer met jazzy intro en bridge. Tenslotte is er Tango, een melancholisch nummer vol passie. “Met ‘Oprecht dankbaar’ wil ik ook alle mensen uit de zorg een hart onder de riem steken. Ze hebben een tekort aan aandacht en zijn bijna al ‘vergeten’. Met mijn nummers wil ik een signaal geven zodat iedereen daarbij stilstaat en we meer gelukkig zijn.”

Het mini-album is niet te koop maar is wel gratis te beluisteren op Spotify. “Spotify is de grootste speler op de markt. Nu er niet mag worden opgetreden, is dit een manier om mijn boodschap te verspreiden. De muziek zal ook beschikbaar zijn op Deezer, Apple Music en Qobuz.

Het mini-album is gratis te beluisteren op https://widerik.hearnow.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.