Laatste ticketverkoop De Zingende Sterren aan vaste stek in Stormestraat

Vaste kaartenverkoopster van De Zingende Sterren, Germaantje Verbrugge. © (Foto Piet Eggermont)
Redactie KW

De ticketverkoop voor de jaarlijkse opvoering van toneelvereniging De Zingende Sterren heeft een sterke start genomen. Traditiegetrouw was het vrijdagochtend aanschuiven om de eerste kaartjes te bemachtigen.

Om 9 uur vrijdagochtend gingen de allereerste tickets voor het jaarlijkse blijspel van De Zingende Sterren over de toonbank. Voor de laatste keer stonden er rijen aan het lokaal in de Stormestraat, waar de toneelvereniging sinds 1996 zijn onderkomen had. Het pand in de Waregemse winkelstraat staat te koop en gaat wellicht tegen de grond, waardoor de acteurs op zoek moeten naar een nieuwe repeteerlocatie. “Het is speciaal om voor de laatste keer te repeteren in ons lokaal, waar we al jarenlang goed zaten”, vertelt persverantwoordelijke Tom Demunter. Een nieuwe locatie is er nog niet, maar de decorstukken worden alvast tijdelijk opgeslagen in een huurpand.

De trouwe fans van de blijspelen mogen zich dit jaar – na een jaar onderbreking door de coronacrisis – verwachten aan een kleine knipoog naar de pandemie. ‘Wa ne K(L)UTS’ werd geschreven voor Bart Eggermont, Carine Mahieu staat opnieuw in voor de regie. “Hoe belangrijk de medische sector is, moeten we niemand meer vertellen, iedereen weet het of heeft het ondervonden”, stelt Eggermont. “Maar operaties, bevallingen, ziekenhuisopnames kunnen een vreemd verloop kennen, en wanneer de hormonen opspelen, kan dat voor heel wat ‘kuts’ zorgen en er een ‘kluts’ van maken”, klinkt het.

Het toneelstuk wordt op zaterdag 30 oktober, zondag 31 oktober, maandag 1 november, zaterdag 6 november, zondag 7 november, woensdag 10 november, donderdag 11 november en vrijdag 12 november opgevoerd in cultuurcentrum De Schakel. Vanaf zaterdag 2 oktober zijn de tickets ook online verkrijgbaar. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier