Kurt Belaen brengt als Jame ‘1944 remix 2022’ uit: “Een lied over vrede”

Kurt Belaen alias Jame bracht een lied uit over ‘vrede’ (foto FODI) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Vorige week kwam de nieuwe clip van Jame uit rond ‘1944 remix 2022’, een song over de oorlog in Oekraïne. Voor Kurt Belaen alias Kurt Loorenz uit de Winkelsestraat is dat weer een nieuwe stap in zijn muzikale carrière die al 33 jaar duurt. De clip werd opgenomen in Wallemote in Izegem en ook op locaties in Ieper. Kurt kon rekenen op de ervaring van de Izegemnaren Domien Duyck van Studio RitMixSunday en MC Nova alias Lewis Hallewaert

Op vrijdag 1 juli 2022 bracht Kurt de song ‘Ik Kom Naar Je Toe’ uit. Deze nieuwe single was in feite een oude single in een nieuw jasje. In 1991 nam Kurt immers al dit liedje op en stond hij daarmee in ‘Tien om te Zien’. Kurt hoopte om opnieuw dit nationaal tv-liedjesprogramma te halen, maar helaas lukte dat niet. De 51-jarige zanger uit Lendelede stoorde zich daar niet aan, maar bleef nadenken en zocht verder naar nieuwe muzikale invalshoeken.

Studio in Izegem

Kurt focust zich nu even op Engelse dance. “Onder de naam Jame breng ik vooral Engelse dance uit, maar het liedje van zangeres Jamala – het winnend Eurovisiesongfestival-liedje van Oekraïne uit 2016 – zing ik tijdens elk optreden. Dat is ook één van mijn lievelingssongs, ik hoor het heel graag en de mensen vinden dat ook heel mooi. Met die oorlog tussen Oekraïne en Rusland vond ik het een gelegenheid om die single in een danceversie uit te brengen. Ik kwam in contact met Domien Duyck van Studio RitMixSunday uit Izegem, die een eigen studio heeft. Eén uur later had ik al die song. Ik vond het super. In zijn studio zong ik het in. We keken dan samen voor een goede clip. Hij stelde mij zijn kameraad MC Nova alias Lewis Hallewaert van de Bosmolens voor. We spraken af, waarna hij de clip volledig uitwerkte. We namen de clip op in Wallemote in Izegem en op locaties in Ieper.”

Laat elkaar toch met rust, ik wil vrede in de wereld, geen oorlog

Soldaten

“Ik werkte samen met vijf soldaten – vrienden van mij, gewezen leden van de KSA – én één danser Kevin Bas, die vorig jaar ook meespeelde in mijn clip”, vertelt Jame. “Ik wil vrede in de wereld, geen oorlog. Ik ken mensen uit Oekraïne en dat zijn heel lieve mensen. Ik ken ook mensen uit Rusland, eveneens vriendelijke mensen. Er is tussen beide landen een conflict voor land, erg hé. Laat toch elkaar met rust. Ik zette bewust op de clip ‘1944 remix 2022’ omdat vorig jaar de oorlog terug begon. Ik sloot de clip af met de woorden ‘No War Please’, ‘Geen oorlog aub’.”

Hoe ziet Kurts muzikale toekomst er nu uit? “Er staan al veel optredens in mijn agenda. Ik blijf ook actief om nieuwe nummers uit te brengen, inclusief Nederlandstalige songs maar dan onder de naam Kurt Loorenz. Vanaf april zing ik weer voor de autocars Madeliefje of heel wat optredens in één maand.

De nieuwe single is te downloaden via alle grote streamingsplatforms. De clip vind je terug op YouTube.

kurtbelaen@outlook.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.