Kortrijkse band Antler heeft eindelijk single uit

Antler bestaat uit Henri De Roo, Daan Vandeplassche, Loïc Gossieaux, Michiel Demuynck en Thomas Tack.© gf
Antler bestaat uit Henri De Roo, Daan Vandeplassche, Loïc Gossieaux, Michiel Demuynck en Thomas Tack.© gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Na het laatste optreden in Nubar heeft Antler niet stil gezeten. Talloze Zoom-meetings, Google drive-sessies en Logic pro-bestanden later, presenteren ze hun eerste single ‘White Cliffs’.

De band bestaat uit vijf enkelingen die samen een geheel vormen. “Net zoals de vertakkingen van een gewei, uniek in al zijn kleine details”, zegt basgitarist Henri De Roo. “We hebben een gezamenlijk doel: via muziek ontsnappen van de drukte in het alledaagse leven en samen een uniek geheel vormen.”

Behalve Henri bestaat de groep uit zanger/gitarist Daan Vandeplassche, gitaarspeler Loïc Gossieaux, pianist Michiel Demuynck en drummer Thomas Tack. Zij brengen een poppy sound overgoten met een melancholische saus.

De naam Antler, letterlijk vertaald gewei, beschrijft het geheel op een fysieke en uiterlijke manier. “Net als bij herten is elke vertakking uniek, net zoals het menselijk DNA. Onze poppy sound met invloeden van surf en indie zijn als een saus van verschillende kruiden. Elk lid heeft zijn eigen muzieksmaak en discussies kunnen vaak hoog oplopen wie nu de grootste is: Pearl Jam, Nick Cave… Tot er een antwoord is op deze vraag blijven wij muziek maken voor jong en oud.”

De single van Antler is te horen via diverse kanalen, onder meer op YouTube.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.