Koren brengen kerstconcert in Sint-Janskerk

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op zondag 28 november geven de drie Oostendse koren – Kinderkoor Kolibrie, Dameskoor Aimée Thonon en Gemengd Koor Canta – een kerstconcert in de Sint-Janskerk in samenwerking met Onno Van Gelder Jr. “Blij dat we eindelijk nog eens kunnen optreden voor publiek.”

Twee jaar geleden stonden de kinderen, dames en heren van de drie koren voor het laatst op het podium. Tot het coronavirus de kop opstak. Optreden zat er niet meer in en repeteren nog veel minder. “Ik heb me verdiept in het online repeteren”, zegt dirigent van het dameskoor Steve Dugardin. “Daarvoor volgde ik speciale cursussen, want om dat online gedoe onder de knie te krijgen was er wel wat nodig.”

Blij weerzien

“Daarnaast hebben we drie van de dames opgeleid om het online repeteren aan te leren”, gaat dirigent Steve verder. “Gemakkelijk was dat echter niet. We bespreken dan wel de ademhaling en de tekst, maar je hoort elkaar niet, hé. Het is zeker geen gemakkelijke periode geweest. Bovendien hadden we geen enkel zicht op de toekomst. We wilden hoe dan ook klaar zijn voor het geval we toch terug aan de slag mochten.”

Dat kan november nu eindelijk, dan is het tijd voor het allereerste optreden na bijna twee jaar. “We zijn blij dat we eindelijk weer kunnen doen wat we graag doen”, pikt Filip Devisch, dirigent bij het gemengd koor, in. “We hebben vooral dat optreden gemist, maar ook de omgang met elkaar.” Ook voor Tatjana was het een blij weerzien met de kinderen van het kinderkoor. “Je merkt dat de kinderen nood hadden aan dat contact met elkaar. Ook voor hen is het een verschrikkelijke periode geweest.”

De Kerst Slaper

Het eerste concert sinds lang vindt plaats op 28 november. ‘De Kerst Slaper’ wordt een combinatie van verhalen met muzikale intermezzi van de drie koren. “De bezoekers mogen zich aan alles verwachten”, duidt voorzitter van de drie koren, Marianne Aspeslagh. “Maar bovenal krijgen we de leuke medewerking van auteur en verhalenverteller Onno Van Gelder Jr. Hij vertelt enkele verhalen uit zijn boek dat binnenkort verschijnt.”

“Heel veel kan ik nog niet verklappen, maar laat ons zeggen dat we starten op Pasen en eindigen rond Kerst”, licht Onno een kleine tip van de sluier. De toegang bedraagt 12 euro. (JRO)

Kaarten te krijgen bij de koorleden of bij Steve Dugardin: steve.dugardin@gmail.com of 0477 32 54 00. Let op: Bij de ingang wordt gevraag het Covid Safe Ticket voor te leggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier