Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beselare en De Reutelnoot brengen ‘In harmonie’

Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Op vrijdag 30 december brengen De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beselare en De Reutelnoot om 19.30 uur in de Sint-Martinuskerk het concert in ‘In harmonie’.

Beide Beselaarse muzikale verenigingen slaan niet voor het eerst de handen in elkaar voor een eindejaarsconcert. Het lijkt wel een traditie te worden want op vrijdag 30 december staan ze al voor de zevende maal samen in de Beselaarse parochiekerk voor een Kerst- of eindejaarconcert en telkens vormt het concert een mooie afsluiter van het jaar. Dit zal dit jaar niet anders zijn. Beide verenigingen hebben een uitstekende reputatie. Ze brengen elk apart enkele nummers en uiteraard staan ze ook samen op het podium. “Het wordt geen klassiek kerstconcert, maar wel een gezellig eindejaarsconcert met een gevarieerd programma”, klinkt het bij de organisatoren.

Thema

Het thema van de muziek die de Reutelnoot brengt is reis rond de wereld en filmmuziek. Het koor staat onder leiding van Jasmina Dejonghe, afkomstig van Kruiseke. Ze geeft les aan De Academie te Ieper als leerkracht saxofoon, podiumkriebels en blazerslab. Ze is spelend lid van de Koninklijke Harmonie Ypriana, de Wervikse Bigband en is sinds 2019 dirigente van het Beselaars koor. De harmonie wordt gedirigeerd door de uit Izegem afkomstige Peter Bruneel. Hij hanteert sinds 2016 de dirigeerstok bij het Beselaars korps en jeugdensemble. Het concert gaat door op 30 december om 19.30 uur in de Sint-Martinuskerk en kaarsten kosten, met een gratis consumptie inbegrepen, 12 euro.

Meer informatie: 0495 35 18 32 of info@harmoniebeselare.beof reutelnoot@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier