Knoks koor Cantic@Mare brengt ‘Die Weihnachtsgeschichte’

Cantic@Mare kan opnieuw een kerstconcert brengen. © gf
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Na twee jaar van gedwongen stilte kan het amateurkoor Cantic@Mare Ensemble op zaterdag 10 december opnieuw een kerstconcert ten beste geven. “In de H. Hartkerk luidt het koor om 17 uur de kersttijd in met een selectie van intieme en aandoenlijke kerstliederen en de uitvoering van een totaal nieuw ingestudeerd werk”, vertelt voorzitter Luc Faillie.

Die Weihnachtsgeschichte van Albrecht Tunger mag dan voor de meeste luisteraars pas een eerste kennismaking zijn, het zal ongetwijfeld een aangrijpende openbaring worden. De meer ervaren muziekkenner herkent in dit verhaal een verfijnd kunstwerk, dat zowel van een originele inspiratie als van een verrassende compositie getuigt”, vertelt Luc Faillie.

Meer leden

“Ondanks dat ons koor de laatste twee jaar noodgedwongen alle geplande concerten moest schrappen, zien wij het ledenaantal vooral bij sopranen en alten aangroeien. Het sterk gewijzigde sociaal klimaat en de voorbije successen openden voor velen duidelijk nieuwe horizonten en verwachtingen.”

“Ook Cantic@Mare zelf heeft zich met verse moed nieuwe doelstellingen opgelegd. Zo gaat het ensemble na deze uitvoering meteen aan de slag met de voorbereiding van hun project voor najaar 2023.”

Kerstvreugde brengen

“Maar met het huidige kerstconcert willen alle uitvoerders, koor en orkest, solisten en dirigent, niet alleen een eind maken aan deze lange periode van stilte. Ze zijn ervan overtuigd opnieuw de echte muzikale kerstvreugde in jouw midden te brengen.”

Kaarten voor het kerstconcert kosten 15 euro. Reserveren kan bij alle koorleden, in Cultuurcentrum Scharpoord of via e-mail naar canticamare@proximus.be. Meer info op www.canticamare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier