Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kippenvel op Rock Werchter: festivalgangers brengen emotioneel eerbetoon aan overleden rockzanger Arno

Redactie KW

Festivalgangers kregen donderdag de kans om op Rock Werchter afscheid te nemen van Arno. Om 18.20 uur, tussen Rag’n’Bone Man en Pixies door, werd iedereen uitgenodigd om aan de Main Stage mee te zingen met Oh Lalala, zowat het lijflied van de rockzanger dat nog dateert uit de tijd van TC Matic.

Veel festivalgangers gaven ondanks de regen massaal gehoor aan die oproep, wat voor een echt kippenvelmoment zorgde op de festivalweide. Helaas hebben ook heel wat festivalgangers het eerbetoon gemist, omdat ze aan het schuilen waren voor de regen. Sommigen doen een oproep op het nog eens over te doen op een van de volgende dagen, maar dan in de zon. “We zouden het dolgraag ook meemaken en willen zelfs een petitie starten daarvoor”, zeggen Jamie Vyvey (19) en Amber Degoe (23) uit Oostende. Duimen maar dat hun wens ook de organisatie bereikt. Arno verdient uiteindelijk alle vier dagen een schoon eerbetoon op de Werchterweide.

Laatste keer

Arno overleed eind april dit jaar, maar de muziekwereld heeft hem duidelijk nog niet losgelaten. Als soloartiest stond Arno verschillende keren op het podium van Rock Werchter en TW Classic. Twee zomers geleden speelde hij nog een show op de Zomerbar, de coronaproof editie van het festival.

Nu was er voor een laatste keer Arno-muziek te horen op de festivalweide, naast de stemmen van zijn fans klonk ook de opname uit 2005 van zijn show in de Pyramid Marquee door de speakers. (beelden Thomas Dubois)