Kerstconcert met Oekraïense musici in de Sint-Michielskerk

Kerstconcert door La Chapelle Sauvage. (foto ADM)
Redactie KW

Vorig jaar bracht het ensemble La Chapelle Sauvage al een prachtig ontroerend kerstconcert in de Sint-Michielskerk in Kuurne. Dit jaar, op zondag 18 december om 16 uur, komt La Chapelle Sauvage opnieuw naar Kuurne met het kerstconcert ‘Kerst met een hart’.

Dirigent Karel De Wilde, getrouwd met de Oekraïense violiste Liudmula Harbuza, zorgt voor een totaal nieuw programma. Karel De Wilde en zijn gezin hebben het voorbije jaar tal van Oekraïense gevluchte musici opgevangen in België. Een deel van hen zal meespelen in het kerstconcert en zal enkele klassiek Oekraïense muziekstukken brengen met onder meer een jong meisje op de harp en een geweldige pianiste.

Zing mee

Na dit eerste deel brengt Charles Dekeyser, halvefinalist Koning Elisabethwedstrijd 2014, een aantal liederen uit zijn ‘Chansons d’amour’, het zijn bekende liefdesliederen op klassieke wijze van onder meer Charles Aznavour en Jacques Brel. Het concert sluit af met bekende internationale en Vlaamse kerstliederen waarbij iedereen uitgenodigd wordt om mee te zingen.

Dit concert wordt georganiseerd door vijf Kuurnse verenigingen: KWB, Carpe Diem, Davidsfonds, Schola Gregoriana en de Culturele Ouderenraad.

Het concert is bijna uitverkocht. Wil je nog een ticket, wacht dan niet te lang. (ADM)

Tickets: bij de bestuursleden van de vijf organiserende verengingen of via www.davidsfondskuurne.com/kerstconcert-2022.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier