Kerstconcert La Chapelle Sauvage met CST+

De organisatoren van het kerstconcert: Kris Quartier van Carpe Diem, Roger Callens van KWB, Catherine Boury van Davidsfonds en Johan Lietaert van Schola Gregoriana. © ADM
Redactie KW

0Vorig jaar was er voor het eerst in tien jaar geen live kerstconcert in Kuurne. De organisatoren zorgden wel voor een online kerstconcert met de groep Capriola di Gioia. Dit jaar is er gelukkig opnieuw een live kerstconcert in de Sint-Michielskerk. Op zondag 19 december om 16 uur brengt La Chapelle Sauvage een klassiek kerstconcert met zang, harp en violen.

“Al meer dan tien jaar is er steeds elke zondag voor Kerstdag een kerstconcert in de Sint-Michielskerk op het Marktplein”, vertelt Kris Quartier, één van de mede-organisatoren. “Het zijn telkens concerten van een hoog niveau. Tijdens vorige edities kwamen onder meer het Roeselaars Kamerkoor, het Gents Madrigaalkoor, de Leuvense Luca School en Con Cuore uit Waregem naar Kuurne. Con Cuore won begin deze maand goud op de World Choir Games in Antwerpen”, aldus Kris.

Kerstliederen

De traditie wordt in ere gehouden en dit jaar brengt La Chapelle Sauvage een muzikaal hoogstandje. Twee tenoren, de sopraan Louise Kuyvenhoven en de tenor Jorge Carlo Sandoval Moreno brengen samen met een harpiste en 12 muzikanten een klassiek repertoire afgewisseld met traditionele kerstliederen. La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde met een groepje jonge professionele musici van over de hele wereld. Wat hen samenbrengt en typeert, is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse en creatieve uitvoering. Op het programma van het kerstconcert staan onder meer Bach, Chopin, Mozart, Schubert, Rossini en Offenbach. La Chapelle Sauvage brengt ook enkele traditionele kerstliederen waarbij alle aanwezigen kunnen meezingen.

“Samen kunnen we meer”, is de leuze van Catherine Boury van het Davidsfonds “KWB, Davidsfonds, Schola Gregoriana en Carpe Diem bundelen hun krachten om dit kerstconcert te realiseren en we krijgen ook medewerking van de pastorale eenheid Emaüs.”

Tickets online

Na een lange periode van weinig of geen live concerten zal dit kerstconcert toch doorgaan, rekening houdend met de coronamaatregelen. Roger Callens van KWB legt uit: “De kerk is meer dan voldoende groot en goed verlucht, iedereen zal een mondmasker moeten dragen en een Covid Safe Ticket tonen aan de ingang. Maar dit belet ons niet volop van dit concert genieten. Om de fysieke contacten te beperken, vragen we om de kaarten via onze website te bestellen. De kaarten zullen dan aan de ingang van de kerk klaarliggen op zondag 19 oktober vanaf 15.30 uur.”

Kaarten via www.kerkinkuurne.be of bij een van de bestuursleden van de vier verenigingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier