Johannes Is Zijn Naam ‘live’ te zien in Lijfstroom

Johannes Is Zijn Naam nam een sessie op voor Lijfstroom op een scheepswerf.© Kathie Danneels
Johannes Is Zijn Naam nam een sessie op voor Lijfstroom op een scheepswerf.© Kathie Danneels
Redactie KW

Sinds The Van Jets met heerlijk triomfantelijke en bovendien uitverkochte concerten afscheid namen van hun publiek, is frontman Johannes Verschaeve aan het vervellen tot Johannes Is Zijn Naam. Vrijdag is hij ‘live’ te zien op YouTube en Instagram in het Oostendse project Lijfstroom.

We zijn ondertussen zowat een half jaar verder en Johannes Verschaeve heeft in zijn homestudio heel wat zitten bricoleren. Dit levert, mocht hij gevraagd worden om een en ander te inventariseren, een zestal songs op. “Dit project is ontegensprekelijk een antwoord op ruim anderhalf decennium The Van Jets”, schetst Verschaeve. “De gitaar hoeft niet noodzakelijk aan de basis van songs te liggen. Live zal ik in elk geval gebruik maken van drumcomputers en andere minder voor de hand liggende instrumenten.”

Under the radar

Zodra de teugels van de coronamaatregelen gevierd worden, wat optredens opnieuw mogelijk moet maken, wil Verschaeve met zijn nieuwe project live gaan spelen. “In een eerste fase zal dit ‘under the radar’ zijn. Kleinschalig, wellicht zelfs onder de vorm van huiskamerconcerten, zodat ik mijn liveproject voldoende muzikale body kan geven”, legt de naar Gent uitgeweken Oostendenaar uit. “Ik wil echter niets overhaasten. Time is on my side, jazeker.”

Scheepswerf

Op vrijdag 26 maart slaan belangrijke Oostendse culturele partners opnieuw de handen in elkaar. Die avond kun je op het YouTube-kanaal en op Instagram en Facebook van Lijfstroom Johannes Is Zijn Naam live zien optreden. “Lijfstroom is zonder publiek, maar toch heeft het de allure van een concert. Mensen kunnen immers zien en horen wat ik breng en doe, ook al zijn ze fysiek niet aanwezig. Dit maakt het alvast best uitdagend”, blikt Verschaeve vooruit.

Het online muziekkanaal Lijfstroom vanuit Oostende ontstond in de schoot van Zomer in O., het coronaproof zomerfestival in 2020, en is een initiatief van kleinVerhaal, KAAP, De Grote Post, Muziekclub De Zwerver, Theater Aan Zee en jeugdhuis OHK. De eerstkomende episode gaat in première op Facebook volgende week vrijdag 26 maart om 20 uur. In die aflevering zijn er performances van Johannes Is Zijn Naam en Vitja Pauwels vanop een scheepswerf tezien, en ook reportages over Starling the Moonchild en Muziekclub De Zwerver. (svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten