Jeugdvrienden lanceren samen uniek muziekbedrijf WeAreMusic

Wesley Samyn (links) en Tim Bollez achter de draaitafel. (foto SB)© Stefaan Beel
Wesley Samyn (links) en Tim Bollez achter de draaitafel. (foto SB)© Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

In tijden dat de eventsector het allesbehalve makkelijk heeft, wordt WeAreMusic gelanceerd. “Een uniek project binnen België”, aldus initiatiefnemers Wesley Samyn en Tim Bollez. WeAreMusic treedt op als ‘agency’, maar gaat bijvoorbeeld ook jeugdkampen, waarbij je zowel je dj- als voetbalskills kan bijschaven, organiseren.

Roeselarenaar Wesley Samyn (39) is ook bekend uit voetbalmiddens, in de regio was hij onder meer al hoofdtrainer van SK Staden en E. Hooglede. Tim Bollez (37) uit Oostnieuwkerke kent Wesley al van hun gemeenschappelijke periode op de VTI-schoolbanken. Een jaar geleden werd de aanzet gegeven voor WeAreMusic en ook Wesley’s echtgenote Karen Deryckere stapt mee in het verhaal, zij focust zich vooral op het artwork, promovideo’s en de sociale media.

Tim Bollez is bekend in dj-land als Xtor80, Wesley Samyn als Syrus. Ze hebben beiden ervaring zat in het wereldje. Met WeAreMusic zetten ze een project op poten dat vier pijlers heeft. In eerste instantie is er de ‘agency’. Ondertussen kunnen er al 32 artiesten geboekt worden. “Een goede mix tussen jonge beloftevolle artiesten en bekende namen. Die bekende namen zijn Serge Ramaekers (Confetti’s), Phi Phi, Mister Jefferson (Jeffrey Jefferson, Ertebrekers), DJ Bolle (wereldberoemd in Roeselare),… aangevuld met jonge gasten die het heel goed doen als Adjust, Anonymize, Tumzz,… We proberen onze artiesten op hun wenken te bedienen, we sturen en helpen waar kan. Het is ons niet in eerste instantie te doen om er aan te verdienen.”

“Er staat nog heel wat op stapel”

Een tweede pijler is het educatief programma van WeAreMusic. “Momenteel zit dat wat op zijn gat natuurlijk. Maar we geven onder meer dj-cursussen, zowel digitaal als vinyl, je leert er een goede set ineen steken, we leren producen,…” Een derde luik zijn de kampen. “We willen kampen en teambuildings opzetten. Op die kampen waarvan het eerste in principe in augustus in Wevelgem doorgaat wordt twee derde van de tijd voetbal gespeeld, het andere derde gaat op aan muziek. Gediplomeerde trainers en bekwame lesgevers hebben we al aan boord.”

Een derde pijler zijn dan de labels. “We creëren als het ware een platform waar artiesten hun nummers kunnen releasen. Alles wat daar bij komt kijken, wordt door ons gedaan. Onder meer ook het artwork waar mijn echtgenote voor instaat”, gaat Wesley verder.

Ibiza en Rusland

Ten slotte wil WeAreMusic kortweg WAM ook events ondersteunen. “We zitten nu al met 30 afgelaste events. Van The Sparkle (de ‘Gouden Schoen’ van het damesvoetbal) over grote loopwedstrijden tot events met eigen en geïnviteerde artiesten… Het staat momenteel allemaal on hold. Maar op 11 september houden we in principe het feest van 30 jaar DJ Bolle en 35 jaar Phi Phi op de Trax-site.”

WAM is ook te gast in drie radioshows. Eentje in België (Vila Bota), maar zelfs op Ibiza en in Rusland zijn we wekelijks te horen. Je kan dat ook live volgen via onze Facebook-pagina. “Er staat heel wat op stapel en we staan nog voor meer open!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier