Jennifer uit Roeselare waagt haar kans opnieuw in The Voice

Jennifer nam in het verleden al eens deel aan The Voice van Vlaanderen.© (foto VTM)
Jennifer nam in het verleden al eens deel aan The Voice van Vlaanderen.© (foto VTM)
Redactie KW

Vanavond waagt de talentvolle Roeselaarse zangeres Jennifer Berton nogmaals haar kans tijdens de audities van The Voice van Vlaanderen. “Iedereen hoopt natuurlijk op die felbegeerde finaleplek maar ik wil vooral veel bijleren”, klinkt het nuchter.

Jennifer is ondertussen geen onbekende meer in de Roeselaarse muziekwereld. In het verleden nam ze al deel aan Belgium’s Got Talent en twee jaar geleden waagde ze ook al haar kans in The Voice. Toen draaiden alle vier de coaches en vereerde Natalia haar met een spontaan duet. “Dat is voor mij ook de mooiste herinnering aan die vorige deelname en een droom die uitkwam. Natalia heeft zoveel klasse. Ze komt over als een strenge maar rechtvaardige coach. Ik had nooit verwacht dat zij zomaar uit die stoel zou springen. Het is een flapuit. In de korte tijd dat ik haar tijdens de repetities leerde kennen, vond ik haar heel sympathiek. Mijn zelfvertrouwen heeft door haar een boost gekregen. Ze heeft mij geleerd om tijdens het zingen in de ogen van je publiek te kijken. In het begin vond ik dit niet eenvoudig. Hierdoor sta ik sterker in mijn schoenen en dat is nu net de reden waarom ik nog eens deelneem. Ik ben van nature iemand die niet vlug opgeeft”, vertelt deze krachtige stem. “Ik zing al van toen ik klein was. Muziek zit in mijn bloed. Ik hoop met deze tweede poging natuurlijk nog iets verder te geraken. Hopelijk draaien ze terug allemaal. Mijn voorkeur gaat uit naar Natalia, Niels of Koen. Tourist is een sympathieke man maar onze muziekstijlen liggen iets te ver van elkaar. Meestal zing ik in het Nederlands dus Niels en Koen sluiten daar het dichts bij aan. Die laatste heeft natuurlijk massa’s ervaring. De finale is de droom van iedereen maar ik zou graag zo ver mogelijk geraken en terug veel bijleren.”

Dochtertje Melody

Tijdens de audities van die eerste deelname leerde ze haar man Jordy Vannet kennen. Eind september zijn ze de trotse ouders geworden van Melody Aurora. “Melody is een zalige maar vooral heel muzikale baby. Van zodra ze muziek hoort, begint ze spontaan te lachen en beweegt ze met haar armpjes en voetjes. Onlangs heb ik haar enkele filmpjes van mijn vorige auditie laten zien. Ze reageerde hier heel enthousiast op. Dat ze muzikaal zal zijn, is meer dan waarschijnlijk want de papa is ook een zanger”, glimlacht Jennifer.

“Ik hoop dat ze ditmaal opnieuw alle vier hun stoel draaien. Dat gaf een boost”

De coronaperiode was voor deze trotse moeder niet evident. “Mijn laatste optreden deed ik op 21 augustus. Ik was toen jarig en acht maanden zwanger. Sindsdien heb ik eigenlijk niet meer gezongen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik ervaren dat ik wat last had van zwangerschapsdementie. Ik kon mijn teksten niet zo goed meer onthouden. Vandaag is mijn geheugen weer helemaal terug. Vanaf april mogen we terug evenementen doen vanaf 50 personen. We hebben dus iets om naar uit te kijken.” Binnenkort hoopt Jennifer een nieuw nummer uit te brengen. “Anderhalf jaar geleden had ik een tekst geschreven op een bestaand liedje. De titel is ‘Voel je goed’. Het zit vol positieve vibes om iedereen bij het begin van de lente blij te maken. Momenteel zijn er veel bange en zieke mensen. Met dit nummer wil ik hen gewoon een hart onder de riem steken.” (KK)

Vrijdagavond is Jennifer vanaf 20.40 uur te horen op VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten