Jabbeke investeert verder in kunstacademie

Waarnemend directeur Mark Lambrecht , Claudia Coudeville, academiedirecteur Bart Naessens, Ineke Bruynooghe en Brugs cultuurschepen Ann Soete organiseren samen het aanbod. (foto PA)
Waarnemend directeur Mark Lambrecht , Claudia Coudeville, academiedirecteur Bart Naessens, Ineke Bruynooghe en Brugs cultuurschepen Ann Soete organiseren samen het aanbod. (foto PA)
Redactie KW

De gemeente plant verdere infrastructurele ondersteuning voor het deeltijds kunstonderwijs in de kunstacademie. Sinds het begin van dit schooljaar wordt daar, naast Beeldende en Audiovisuele Kunsten, ook Muziek en Woordkunst-Drama aangeboden

“Het is een uitstekende samenwerking tussen de stad Brugge, het conservatorium, de academie en ons eigen gemeentebestuur”, evalueert Ineke Bruynooghe van de Jabbeekse cultuurdienst. “In Varsenare zijn de locaties de basisschool De Wassenaard en het Hof ter Straeten, in Jabbeke de beide basisscholen en het Vrije Tijdscentrum. Na realisatie van het nieuwe inbreidingsgebied zal het muziekaanbod verhuizen van de scholen naar de voormalige bibliotheek in dat woonpark. De gemeente heeft sterk geïnvesteerd in instrumentarium en didactisch materiaal, met onder meer in Jabbeke en in Varsenare telkens twee akoestische piano’s en één digitale. We vinden het belangrijk dat jonge kinderen zich kunnen ontwikkelen in hun eigen gemeente. En we staan open voor meer: als er vraag is naar onderricht in een instrument waarvoor er nog geen onderricht is, gaan we bekijken of we daarin kunnen investeren. We hebben er alle vertrouwen in dat het deeltijds kunstonderwijs in Jabbeke en Varsenare zal blijven groeien en bloeien.” (PA)

Op zondag 27 juni is er een online infomoment. Wie snel is, kan zich nog inschrijven: voor beeldende kunsten via info@academiebruggedko.be, voor muziek en woord naar info@conservatorium-brugge.be.

(Patrick Anthone)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier