https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Izegemse band Ocean Dust heeft eerste album klaar

Bart Soenens, Emmely Brion en Rutger Azou van Ocean Dust. (gf)
Bart Soenens, Emmely Brion en Rutger Azou van Ocean Dust. (gf)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Festivalbelevingen zitten er mogelijk pas vanaf de tweede helft van de zomer in, maar wie toch een streepje goede muziek wil meepikken, kan dat al vanaf deze week met ‘Tangled in Delight’, het eerste album van de band Ocean Dust.

De Brugse zangeres Emmely Brion (24), zanger-gitarist Rutger Azou (34) uit Izegem en drummer Bart Soenens (34) uit Rumbeke pakken in het album uit met dansbare indiepop overgoten met een folksausje.

Bart en Rutger werkten eerder al muzikaal samen in de band RA Federation. Die samenwerking bracht hen al op het podium van Labadoux en in het voorprogramma van Kraantje Pappie, maar met Ocean Dust brak voor hen eind 2019 een heel nieuw muzikaal hoofdstuk aan. “We waren toe aan iets nieuws en zochten een zangeres voor onze nieuwe band toen we via Facebook toevallig met Emmely aan de praat raakten”, legt Rutger uit. “Ook zij bleek al wat muzikale watertjes te hebben doorzwommen, onder andere met haar eerdere band RayVox en een deelname aan The Voice. We bleken al vlug dezelfde interesses en soort humor te hebben en dus besloten we het er op te wagen. Het fijne is dat we alle drie een andere stijl hebben. Bart is fan van metal, Emmely houdt van etnische folk en Balkan-muziek, terwijl ik meer hardrock en britpop koester. Die mix komt in Ocean Dust goed tot uiting, waar we gezellige indiepop in een folkjasje brengen.”

De drie leden van Ocean Dust kwamen eind 2019 voor het eerst samen, maar in maart 2020 diende corona zich helaas aan. “Dat heeft uiteraard zijn gevolgen voor onze samenwerking gehad”, zegt Rutger. “We hebben veel Zoom-meetings gehad en wanneer het mocht hebben we buiten gerepeteerd. We hadden daar een mooi plaatsje voor langs het kanaal in Izegem. Daardoor hebben we ook veel opnames vanop afstand moeten doen, maar dat is wonderwel gelukt. Van thuis uit heb ik veel kunnen producen en we konden vorig jaar uiteraard onder de geldende maatregelen nog samenkomen. We hebben zelfs tijd gehad om al enkele videoclips op te nemen en die gaan we de komende tijd mondjesmaat verspreiden.”

“We staan te popelen om onze muziek live te laten horen”

Met ‘Tangled in Delight’ heeft het trio nu een eerste album uit. Daarop prijken negen nummers, met single Girl in the Clouds als eerste wapenfeit. “De inspiratie voor onze teksten halen we uit het dagelijkse leven”, vertelt Rutger.

Positieve songs

“Het gaat om positieve en kleurrijke songs met soms een donker randje. Daar verwijst ook onze naam Ocean Dust naar. ‘Oceaan’ en stof’ zijn twee tegenstrijdigheden die eigenlijk niet met elkaar in contact komen. Een goed voorbeeld daarvan is ons lied ‘The Time is Right’. Bart en ik hebben dat geschreven na het verlies van een van onze grootouders. Ik zag hem als een persoonlijke held en het lied gaat over hoe we dat verlies pogen te verwerken.”

Optreden zit er voor Ocean Dust nog niet meteen in. “Al hopen we dat er later dit jaar nog versoepelingen volgen, want we staan te popelen om onze muziek live aan de mensen voor te stellen”, zegt Rutger. “Toch hebben we er bewust voor gekozen om het album nu al uit te brengen. We zijn enorm benieuwd naar de reacties en wilden er nu al mee naar buiten treden. Onze muziek is nu al te beluisteren via Spotify, Deezer Music, Apple Music. Op YouTube komen binnenkort onze videoclips en je kan ons uiteraard ook volgen via onze Facebookpagina. We willen ook een fysieke cd op de markt brengen.” (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.