Indiepopband Bearfeet heeft met ‘Begin Again’ eerste album klaar

Toby Kuhn, Lotte Remmen, Anna Carlier, Hanne Pluvier, Toon Develtere, Briek Maertens en Koen Eeckhout.© Li'Arte
Toby Kuhn, Lotte Remmen, Anna Carlier, Hanne Pluvier, Toon Develtere, Briek Maertens en Koen Eeckhout.© Li'Arte
Redactie KW

Bearfeet is het muzikale project van Hanne Pluvier uit Brugge en Toon Develtere uit Roeselare. Samen vormen ze al ruim vier jaar het kloppend hart van deze indiepopband en met ‘Begin Again’ is het eerste album een feit. “We zijn ongelooflijk blij met het resultaat”, glundert Hanne.

Hanne Pluvier uit Brugge en Toon Develtere uit Roeselare schrijven samen muziek, spelen samen gitaar en zingen ook samen. Soms treden ze op met z’n tweeën, soms met hun band. De vaste drummer van Bearfeet is Briek Maertens en Anna Carlier is contrabasist en verzorgt de backing vocals.

Afgelopen weekend stelde Bearfeet zijn eerste album Begin Again voor aan het publiek. Daarmee ging voor Hanne en Toon een droom in vervulling. “We wilden al veel langer een album uitbrengen, maar onder meer corona zorgde voor heel wat vertraging. Mochten we net voor corona ons eerste album uitgebracht hebben, dan zou dat er helemaal anders uitgezien hebben. In deze toch wel heel lastige coronaperiode was muziek onze uitlaatklep. We hebben heel wat nieuwe nummers geschreven. Op die manier hebben we onze frustraties en onzekerheden van ons af kunnen schrijven, maar anderzijds is het ook een album geworden over groeien en de moed terugvinden. Begin Again is dan ook een heel toepasselijke titel”, vertelt Hanne.

“In een tot studio omgebouwde zolder hebben we ons album opgenomen”

Bearfeet nam het album op in de zolder van een huis in Roeselare. “Die zolder hebben we zelf omgebouwd tot een studio. Door de coronamaatregelen konden we niet allemaal samen zijn in de studio om het album op te nemen. Maar het is ons gelukt en we zijn ongelooflijk blij met het resultaat. We hebben het hele proces zelf gefinancierd en het album is met heel veel passie voor muziek gemaakt. Als mensen ons willen steunen, dan kunnen ze op de website het album in pre-order bestellen. Dat zou hartverwarmend zijn en het zou een mooie duw vooruit zijn na dit coronajaar waarbij alles voor artiesten, dus ook voor ons, in het water viel.”

Zalig podiumgevoel

Bearfeet stelde Begin Again voor met een concert in Gasthof Loppem, de gemeente waar Hanne opgroeide. “Dit optreden was mogelijk dankzij de culturele activiteitenpremie, een subsidie van de Vlaamse overheid om publieke activiteiten in de culturele sector te stimuleren”, vervolgt Hanne.

“Hoe het voelde om na al die maanden terug op het podium te staan? Zalig! Al was het best wel wennen. Afgelopen zomer hebben we vier keer opgetreden op een glamping in Durbuy. Dus het was echt al heel lang geleden. Het was spannend vooraf en we hadden positieve stress, maar tegelijkertijd gaf het ook een zalig gevoel om weer op te treden. Achteraf was de voldoening enorm.”

Speciaal voor de release van het album stonden ook de gastmuzikanten op het podium die meewerkten aan het album: cellist Toby Kuhn, violiste Lotte Remmen en trompettist Koen Eeckhout. (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier