“Ik probeer luchtige noot te brengen”

Christophe Lefebvre

Wat zou een zomer zijn zonder een regelrechte zomerhit? Jaarlijks is het reikhalzend uitkijken naar die ene klepper die we na enkele dagen allemaal luidkeels kunnen meezingen. Dit jaar zou die eer wel eens aan de Rekkemse komiek Nicolas Bauwens (34) te beurt kunnen vallen. ‘Blaas mijn zak op’ is begonnen aan de verovering van het internet.

Al van bij de eerste noten klinkt de melodie van Blaas mijn zak op – een parodie op een bestaand nummer bekend in de oren.

“Hoe ik erop gekomen ben? Goeie vraag eigenlijk. Meestal komt de inspiratie op de meest onwaarschijnlijke momenten en dan ga ik ermee aan de slag. Deze keer was ik de klassieker Don’t worry, be happy aan het neuriën en enkele ideetjes schoten me meteen te binnen. Voor ik het wist had ik een kant-en-klare muziekvideo die ik online heb gedeeld.”

Nicolas, die in het dagelijkse leven aan de slag is als magazijnier, is ondertussen al geen onbekende meer in de wereld van comedy en humor. Zijn Facebookpagina bulkt van de video’s, waar hij zelfspot en muziek combineert met een eigenzinnige kijk op de wereld.

“Ik doe dat gewoon graag, meer hoef je daar eigenlijk niet achter te zoeken”, lacht hij. “De wereld is een erg serieuze plaats en met mijn sketches probeer ik een luchtige noot te brengen. Ik let er wel op dat ik nooit de beledigende toer opga. Mijn bedoeling is om mensen te laten lachen, niet om ze te schofferen. Enkel politici zou ik al eens door de mangel durven halen maar dat is maar sporadisch. Uiteindelijk is het resultaat er altijd eentje waar heel wat mensen zich in kunnen herkennen en misschien is dat wel de reden dat het aanspreekt.”

Filmmakers

Blaas mijn zak op is een muzikale parodie, die door De Rekkemnaar zelf in elkaar werd geflanst.

“Ik werk erg vaak samen met de studenten van de Narafi hogeschool” pikt hij in. “Ik speel er vaak mee in hun kortfilms en zo kwam ik ook in contact met Robin Wittouck die er studeert. Hij stelde me voor om mijn liedje van een passende videoclip te voorzien en zo ging de bal aan het rollen. Meestal film ik mijn eigen dingen zelf, in een zolderkamer die ik tot studio heb weten om te bouwen. Nu kon ik echt met professioneel materiaal en gedreven filmmakers aan de slag gaan, wat natuurlijk een schitterende kans was.”

De clip werd reeds gretig via sociale media gedeeld en ondertussen is Nicolas ook al bezig met enkele nieuwe projecten.

“Mijn uiteindelijke doel is om echt te kunnen leven van mijn activiteiten als komediant. Ik ga er dan ook volledig voor en ben er nagenoeg voortdurend mee bezig. Zo gaan we binnenkort beginnen aan een kortfilm waar een flinke portie vechten aan bod komt. ‘Batteren met ninja’s’, wie wil er dat nu niet doen?”

(CL)

‘Blaas mijn zak op’ is gratis te bekijken op de Facebookpagina van Nicolas: https://www.facebook.com/BauwensNicolas

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.