IDIOTS brengt in 2021 volwaardig vinylalbum uit op basis van twee ep’s

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

2020 was een bijzonder jaar voor de band rond zanger Luc Dufourmont uit Rekkem: er kwam een update van de groepsnaam (I!DIOTS werd IDIOTS), de in Brugge wonende Minco de Bruin werd ingelijfd als nieuwe drummer en er was de release van twee ep’s en drie videoclips.

Vandaag, maandag 21 december, is het feest bij IDIOTS. Het viertal brengt, bij de start van de winter, ‘Chapter 2 – Fall’ uit, een digitale ep-release. Eerder dit jaar verscheen ‘Chapter 1 – Spring’. Beide ep’s worden volgende lente samengeperst tot het volwaardige vinylalbum ‘IDIOTS III’. De tactiek om twee ep’s te bundelen, werd onlangs ook toegepast door RHEA, de band van de uit Anzegem afkomstige gitarist Guillaume Lamont.

In aanloop naar de nieuwe ep van IDIOTS verscheen ‘Elephant’ als single, een ijzersterk nummer waarop backings te horen zijn van een kinderkoortje en Luc Dufourmonts dochter Cleo. In de bijgaande bizarre videoclip zien we gitarist Wouter Spaens op een drassige wegel in een heidebos een soort voodoodans opvoeren. Opvallend: zijn gelaat is voorzien van een … olifantenmasker. De zwart-witclip werd trouwens in één take gedraaid door STRASH.

‘Elephant’ is één van de zes nummers van nieuwe IDIOTS-ep die je via deze link kan beluisteren. Het resultaat klinkt als vintage IDIOTS. De ritmetandem (bas en drums) speelt retestrak en werd op de band gezwierd door Hannes Van Rossem in diens Dunk Studio in Zottegem. De gitaar van Spaens staat messcherp afgesteld en de vocalen van Dufourmont klinken zoals vanouds kloek en doorleefd.

IDIOTS hoopt volgend jaar liever vroeger dan later hun ‘The Never Ending Farewell Tour’ te kunnen hervatten. Misschien krijgt de gespierde rock van IDIOTS Covid-19 live wel op de knieën?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.