Hooverphonic negentiende op Eurovisiesongfestival, Italië wint

Geike zong opnieuw foutloos.©Sander Koning ANP
Geike zong opnieuw foutloos.©Sander Koning ANP
Bron: Belga

Het heeft niet mogen zijn voor Hooverphonic. ‘The Wrong Place’ is zaterdagavond in de finale van het 65ste Eurovisiesongfestival in Rotterdam gestrand op een negentiende plaats. Italië won, vooral dankzij de stemmen van het publiek. Frankrijk werd tweede, Zwitserland derde. De uit Poperinge afkomstige Geike Arnaert zong nochtans foutloos.

Hooverphonic moest al als vierde aan de bak. Tijdens de halve finale dinsdag kwam België net voor het uptempo nummer van de Israëlische zangeres Eden Alene, nu er net na. Het contrast met het veel tragere ‘The Wrong Place’ is groot. Daardoor sprong de Belgische inzending eruit.

Op Geike Arnaerts prestatie viel niets aan te merken. Ze zong opnieuw vlekkeloos, maar werd er niet voor beloond door de televoters. Het publiek gaf amper drie punten aan Hooverphonic. Slechts vier landen deden slechter. De vakjury had België nochtans op een dertiende plaats gezet. De hoogste score kreeg België van de vakjury van Litouwen (7 punten). De juryleden van Frankrijk, Nederland en Israël gaven de Belgische inzending zes punten.

Italië ging met de meeste stemmen lopen. Maneskin, stoere rockers, brachten ‘Zitti e buoni’. Tussen 1998 en 2010 deden de Italianen niet mee aan het Eurovisiesongfestival. De laatste negen jaar was Italië er wel onafgebroken bij. In 2011 en op het vorige songfestival in 2019 haalde het een tweede plaats. Het is de derde keer in de geschiedenis dat Italië het Eurovisiesongfestival wint.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten