Hexenbeatz vervangt Bezemrock

De vzw den Bezem heeft een alternatief uitgewerkt voor Bezemrock.© NVZ
De vzw den Bezem heeft een alternatief uitgewerkt voor Bezemrock.© NVZ
Redactie KW

VZW den Bezem annuleerde zowel in 2020 als in 2021 het tweedaagse muziekfestival Bezemrock. Het bestuur blijft niet bij de pakken zitten en organiseert op 14 augustus het eendaagse muziekfestival HXBTZ.

“Volgens het aangekondigde zomerplan van de regering treden op 13 augustus de versoepelingen in die evenementen toelaten. Na een eerste advies en overleg met de gemeente kunnen maximaal 800 bezoekers toegelaten worden op het festival volgens de geldende maatregelen op 14 augustus 2021. We stellen alles in het werk om het festival op een veilige manier door te laten gaan”, stelt Koen Meersseman.

Vaccinatie of PCR-test

“Volledige vaccinatie of een negatieve PCR-test is verplicht. Er zal controle zijn aan de toegang met daarnaast ook nog een temperatuur- en identiteitscontrole. Ook is het niet mogelijk tickets aan de deur te kopen, een aankoop op voorhand online is dus verplicht”, aldus Koen.

“We verwachten nog versoepelingen maar gaan uit van het strengste scenario in onze communicatie. Verder overleg zal worden gevoerd met de lokale overheid”, aldus voorzitter Koen Ugille.

HXBTZ of Hexenbeatz start om 16 uur en eindigt om 2 uur. Het is een openlucht dancefestival met een beperkt aantal tickets. De line-up is volledig bevestigd. Dennis Cartier, Leesa, Jaydee, Da Rick, Michiel Cnudde, Dj Ghost, Furax, DIMARO Limited, Robert Falcon en DJ Licious komen langs.

Online tickets

“Als organisatie schikken we ons aan de geldende maatregelen zoals mondmaskerplicht. We hopen stiekem dat deze wegvalt tegen 14 augustus gezien iedereen een volledige vaccinatie of negatieve PCR-test voorhanden moet hebben”, aldus voorzitter Koen.

Tickets kunnen aangekocht worden in WAVE 1 voor 22,5 euro (online). Wie bestelt dient ook aan te geven en te bevestigen volledig gevaccineerd te zijn tegen het festival of over een negatieve PCR-test te beschikken. (NVZ)

Meer informatie: www.hxbtz.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier