HexenBeatz in Beselare trekt 750 festivalgangers

De sfeer zat er goed in. © NV
Redactie KW

Feesten zonder mondmasker, enthousiast dansen en springen op de beatz van de dj’s, het kan nog. We zijn het nog niet verleerd. Het was voor velen een echte verademing. De festivalgangers waren de organisatoren van VZW Den Bezem dan ook echt dankbaar.

HexenBeatz, het kleine broertje van Bezemrock, dat maar over een dag werd georganiseerd en enkel Dj’s op het podium bracht, was een van de eerste festivals in de regio die profiteerde van de coronaversoepelingen.

“We mochten een 750 festivalgangers verwelkomen”, aldus medewerker KoenMeersseman. “Ons streefdoel lag wel iets hoger maar we zijn toch heel tevreden. Er was dus zeker ruimte genoeg want onze festivalweide voorzag plaats voor 1.500 mensen. Alles verliep uitstekend en het enthousiasme was groot.”

“Eerst zag je nog wat onwennigheid of al dan niet het mondmasker moest, maar goed en wel op de weide werd er vlug uitbundig gedanst. De sfeer werkte aanstekelijk. Er werden door onze vier vrijwillige verpleegster ter plaatste nog 175 personen getest bij het binnenkomen, maar gelukkig moesten we niemand weigeren.”

“Bijzonder mooi was ook de mix tussen jong en iets ouder onder de aanwezigen en het enthousiast samen dansen tussen de generaties. Ook met de afsluit om 1 uur waren er geen problemen al mocht het voor iedereen wel langer geduurd hebben. Hexenbeatz toont duidelijk aan dat iedereen snakt naar vroeger. Voor de meeste aanwezigen was het immers opnieuw de eerste keer in anderhalf jaar tijd dat ze op een vrije manier konden feesten.”

Volgend jaar weer Bezemrock

“Hopelijk blijft het de goede kant op gaan. Ook de medewerkers waren tevreden enerzijds omdat ze opnieuw de kriebel voelden van het organiseren en anderzijds konden ze nu zelf meer genieten omdat 1 dag en DJ’s op de affiche minder werk meebrengt. Niettegenstaande we meer volk hadden verwacht, zijn we toch tevreden. De verkochte dozen ‘Bezemsocks’ compenseren het financiële aspect maar de oprechte woorden van dank die we van de aanwezigen kregen compenseren alles. Dat voelt heel goed aan. HexenBeatz was een eenmalige organisatie, “ besluit Koen Meersseman, “volgend jaar met Bezemrock gaan we er opnieuw een lap opgeven met een topeditie”

(NVZ)

Foto: Zenon Bekaert

89810

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier