Heulse band Bèta presenteert tweede album

Bèta bestaat uit Jon Huyghe, Jonas Cottyn, Joris Waegebaert en Gerbrand Desnouck. © CH
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

‘Panorama’ is de titel van Bèta’s tweede album, de waardige opvolger van debuutalbum ‘Bèta’. Een album met tien nummers alternerende rockmuziek of eerder losgelaten rock. “Het album is al anderhalf jaar klaar en we hebben er door de coronacrisis nog niets mee kunnen doen”, zegt Bètadrummer Jon Huyghe. Op 5 november geeft Bèta een Album Launch Party van z’n album Panorama.

Bèta ontstond in 2017 en bestaat uit vier leden met liefst drie Heulenaars waarvan hun voornaam begint met ‘Jo’. Naast drummer Jon Huyghe speelt Jonas Cottyn gitaar en is Joris Waegebaert de zanger van de band. Gerbrand Desnouck uit Ingelmunster is de basgitarist.

De Heulse rockband Bèta trok in juli 2020 naar de Closed Session Recording Studio in Roeselare. Na zeven dagen studiowerk is het album ingeblikt. “De opnames vonden plaats in dezelfde studio waar we ons eerste album opnamen. Het voelde aan als een beetje thuiskomen”, zegt drummer Jon Huyghe. “De teksten en muziek voor ‘Panorama’ maakten we in drie maanden, een stuk sneller dan het eerste album. Toen hadden we een anderhalf jaar nodig.”

Taakverdeling

Het album ‘Panorama’ staat voor het in vraag stellen, even stilstaan en bekijken bij maatschappelijke en persoonlijke frustraties. De teksten zijn van de hand van drummer Jon. “Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven, maatschappelijke en persoonlijke problemen.” Joris Waegebaert tovert de teksten in een zanglijn en zorgt dat ze passen in de muzikale omlijsting. Gitarist Jonas Cottyn focust zich vooral op het muzikale gedeelte.

Op 5 november om 19.30 uur geeft Bèta een Album Launch Party van z’n tweede album. Dit vindt plaats in oc De Vonke. Voor dit event heb je een geldig Covid Safe Ticket nodig.

Tickets in voorverkoop aan 5 euro via www.beta-band.be Den Hert Eventbrite https://www.eventbrite.be/e/169632024953 – Meer info www.beta-band.be – facebookpagina Bèta

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier