Het Zesde Metaal zegt 2020 vaarwel met live-dubbelaar

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

In november vorig jaar brachten Wannes Cappelle en zijn muzikale kompanen hun vijfde studio-album ‘Skepsels’ uit. Logischerwijze was het plan om in 2020 uitgebreid te toeren om deze langspeler te promoten, maar Covid-19 gooide roet in het eten.

Toch viel Het Zesde Metaal het voorbije jaar live mee te maken. “We hebben een paar straffe optredens gedaan en het concert dat we opnamen in de Handelsbeurs in Gent brengen we nu op plaat uit”, zegt zanger-gitarist Wannes Cappelle, de naar Zwevegem uitgeweken Wevelgemnaar. Niet zomaar een album, maat twee oranje vinylelpees. “Als onze fans niet naar onze concerten mogen komen, brengen we die optredens naar de platendraaiers van onze fans”, klinkt het.

‘Live 2020’ van Het Zesde Metaal kan je vandaag al voorbestellen als je dertig euro overmaakt op het bankrekeningnummer van Unday Records, de platenfirma van de band. De fysieke, door de leden gesigneerde release wordt dan in april 2021 bij jou aan huis geleverd. Als je jouw exemplaar nog dit jaar bestelt, krijg je alvast drie exclusieve kerstkaarten, waaronder een nooit eerder gepubliceerde kerstfoto van de band, cadeau én een luisterlink van de hele plaat.

De tracklisting van de live-dubbelelpee ziet er als volgt uit. Kant A: A je mie mist, Tid van ton, Jèn en Levensgevaarlijk gewond. Kant B: In den begunne, Stempel, Kom bie mie en De onvolledigen. Kant C: Peis je nog aan mie, Gie, den otto en ik, Niets doen is geen optie en Benauwd. Kant D: Ploegsteert, Ier bie oes en Ouder komen.

Het live-album werd gemixt door Jeroen Vereecke, de vaste geluidsman van Het Zesde Metaal. “We zijn meer dan vijf gasten op het podium. Achter elke band staat een team. En zonder te stoefen: dat van ons is geweldig”, glundert Cappelle. “Als het even kan, zouden we daar graag nog een paar jaar verder mee willen gaan. Wie ons live-album aanschaft, steunt dus niet enkel ons, maar ook de équipe die ons begeleidt.”

Als jij ook ‘Live 2020’ van Het Zesde Metaal wil aanschaffen, dien je te surfen naar https://undayrecords.bigcartel.com/artist/het-zesde-metaal .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten