Het muzikale leven van Davy Bossuyt van Stevie’s Experience: “Onze muziek is universeel”

Davy Bossuyt met Niels Wouters en Steve Maas. (foto Luc)
Redactie KW

Het klinkt en het swingt, het rockt en rollt in het muziekwereldje. Bands verschijnen en verdwijnen. Wie hierover zeker zijn zegje kan doen, is de 35-jarige Davy Bossuyt uit de Oostrozebekestraat in Meulebeke. De basgitaar is zijn levensadem.

“De passie om actief muziek te beoefenen, deel ik sinds mijn jeugd met mijn pa Erik. Samen gaven we met vrienden Rudy Demuynck, Nick Desserrano en de Franse copain Alexandre Acs gestalte aan de band SixL-Six. We speelden een decennium lang op tal van bluespodia en -festivals in eigen land en daarbuiten”, vertelt hij.

“Toen SixL-Six ophield te bestaan, bleef ik trouw aan mijn gitaar en aan de vriendschapsbanden met Alexandre. Zo kwamen we ooit terecht in het Novotel in Lille. Aan onze zijde speelden Eddy Desmul en Bernd Coene. Omdat we nog geen naam hadden voor de band inspireerde Eddy zich op een documentaire die hij net gezien had over Japanse sneeuwapen… Zo werden The Snow Monkees geboren. De basis van het gezelschap waren Alex en ikzelf. We wisten ons steeds te omringen met goede muzikanten en dit zorgde telkens voor een unieke ervaring. Op die manier kwam ik in contact met de Oost-Vlaming Steve Maas, gepassioneerd zanger en gitarist.”

Bluesmuziek

Steve is niet alleen in de ban van het gitaarspel, wanneer muziek het gespreksonderwerp wordt, vertoeft hij in een andere dimensie. “Op 12-jarige leeftijd ging ik al babysitten en daar ontdekte ik een 12-string gitaar. Mijn interesse was gewekt en door zelfstudie leerde ik de knepen van het vak. Vooral de bluesmuziek raakt me, het biedt de mogelijkheid om je eigen leven, met de tegenslagen die er zijn, muzikaal te vertellen. Musiceren is voor mij steeds een zoektocht. Elk optreden is anders, elke improvisatie betekent een nieuwe uitdaging die we steeds vol liefde aangaan. Om die reden vind ik jamsessies enorm boeiend en verrijkend, zo ontmoette ik Davy Bossuyt. Meteen de start van een nieuwe pagina in mijn boeiend muzikaal verhaal.”

De derde man die we ten huize Davy ontmoeten, is Niels Wouters (26), ooit actief bij de Gentse Vagabonds. Niels kwam zijn drumkunde demonstreren en scoorde meteen goed. “Je voelt meteen dat Niels heel wat in zijn mars heeft, hij voelt enorm goed aan op wel muzikaal spoor Steve en ikzelf zitten. Dat belooft want de vragen naar optredens komen vlotjes binnen”, aldus Davy.

“We hebben ons als band goed op de kaart gezet en zijn altijd eerlijk gebleven in de muziek die we brachten. Onze muziek is universeel. Dit zorgt er voor dat we podiumruimte krijgen zowel in de Music Village in Brussel als in de 27 B Flat in Brugge waar we nu de huisband zijn. Met deze wind in de zeilen willen we graag nog jaren doorgaan.”

De cd Stevie’s Experience kost 10 euro en kan aangevraagd worden via davybossuyt@hotmail.be of 0473 59 02 12.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier