Harmonie Kunst Veredelt uit Ingelmunster zoekt nieuwe dirigent

Dirigent en muzikant Francis Baert tijdens een optocht. (foto FODI)©FODI
Dirigent en muzikant Francis Baert tijdens een optocht. (foto FODI)©FODI
Redactie KW

Op zondagvoormiddag13 juni komen de muzikanten van de koninklijke harmonie Kunst Veredelt – na een verplichte coronastop van acht maanden – opnieuw samen voor een repetitie in De Cultuurfabriek. Dirigent Francis Baert zal er niet meer bij zijn. Drie weken geleden gaf hij zijn ontslag.

In de voorbije jaren kwam de harmonie Kunst Veredelt talloze keren op een positieve manier in de kijker. In oktober 2019 promoveerde ze zelfs nog van de categorie Eerste Afdeling naar Uitmuntendheid. Daarvoor legden ze een lange weg af met repetities en optredens, onder de leiding van dirigent Francis Baert uit Kachtem. Door het coronavirus kon de harmonie echter nog nooit bewijzen wat ze allemaal had bijgeleerd. Drie weken geleden gaf dirigent Francis zijn ontslag. “Ik kon mij niet meer vinden in de visie van het bestuur en daarom gaf ik mijn ontslag”, liet Francis per mail weten. Patrick Borms, voorzitter van de koninklijke harmonie Kunst Veredelt, uit de Ketenstraat gaf toe toch verrast te zijn over het ontslag van Francis.

De Speelveugels

“Francis sprak er al een tijdje over om te stoppen als dirigent, maar dat was niet voor direct. We zaten ook recent eens met het bestuur samen om de komende richtlijnen uit te tekenen. Persoonlijk dacht ik dat we weer op dezelfde golflengte zaten, maar blijkbaar was dit niet het geval.”

“Francis was 20 jaar dirigent bij Kunst Veredelt. Binnen een harmonie is dat al lang. Toch kwam zijn ontslag als een donderslag bij heldere hemel. Momenteel schreven we een vacature uit voor een nieuwe dirigent. We hebben er een nodig voor de harmonie, maar ook iemand voor De Speelveugels, alhoewel we voor De Speelveugels wellicht iemand zullen nemen van de harmonie zelf, die zich dan verder kan ontplooien. Komende zondag neemt interim-dirigent Lieven Vandeputte uit Kachtem het over tot we een nieuwe dirigent hebben. We bedanken Francis alvast voor alles wat hij deed voor onze harmonie”, besluit Patrick.

(Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier